Affiliate worden

Affiliate worden, hoe kan dat, wat is het en hoe kun je er geld mee verdienen voor je website. Deze en andere vragen komen aan bod in dit artikel. Affiliate marketing is een instrument om geld te verdienen met je website. Dit doe je door je in eerste instantie aan te melden voor een affiliate programma.

Een affiliate is iemand die via een affiliate programma advertenties plaatst op zijn of haar website. Op een aantal manieren kan hem dat geld opleveren. Ten eerste doordat bezoekers klikken op een link. Dit gaat meestal om enkele eurocenten. Ten tweede door bezoekers door te sturen die vervolgens iets bij het bedrijf kopen. Meestal krijgt de leverende website dan een percentage van rond de 5%. Soms iets minder. Soms wat meer.

de tweede optie kan, als je het goed aanpakt, meer geld opleveren, maar je moet er dan wel een goede marketing op na houden. Een banner plaatsen in de hoop dat dit wat bezoekers door stuurt levert vaak weinig op. Actief beleid voeren door bijvoorbeeld specifieke producten aan te prijzen kan al veel helpen.

Ook kun je een webshop aanmaken die de artikelen verkoopt van datgene waar je je bezoekers weer naar toe wilt hebben. Je ziet dit bijvoorbeeld bij templateshops, die je geheel naar wens kunt aanpassen. het lijkt alsof jouw website deze templates verkoopt, maar in feite is het de organisatie achter de templateshop die het verkoopt en jij als doorstuurder krijgt een percentage.

Welke affiliateprogramma’s zijn er dan? Vele. Een paar bekende zijn tradedoubler, kliks.nl en commission junction. Maar heel veel bedrijven die online opereren hebben een eigen affiliate systeem. Daar kun je je eenvoudig voor aanmelden. Al worden logischerwijs niet zomaar alle websites geaccepteerd. Je moet wel een minimum aantal bezoekers hebben en een redelijke hoeveelheid content. En ga op zoek naar affiliate programma’s die nut hebben voor de bezoekers van je website.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *