Deltawonen.nl een vernieuwde site

De website van Deltawonen, een woningbouwvereniging uit Zwolle, heeft de site grondig vernieuwd. Voor ons een reden om de website eens een bezoekje te brengen en te kijken wat we er van vinden. Tot voor kort was de site gericht op de drie locaties waar de woningen aangeboden worden, Zwolle, Kampen en de Noord-Veluwe. De site is zodanig aangepast dat er nu vier hoofdcategorie├źn zijn, te weten ‘ik wil kopen’, ‘ik wil huren’, ‘ik ben huurder’, en ‘over deltawonen’. Deze thema’s hebben ieder hun eigen kleur.

Interactie.nl

De site is gemaakt door interactie.nl. Dit bureau heeft gezien het portfolio veel woningbouwverenigingen tot zijn klantenbestand. Daarnaast is het een bureau wat veel andere klanten heeft, het kan dus tot een gerenommeerd bedrijf worden gerekend. Wanneer je een professionele site wilt hebben, kun je dan ook maar beter met een dergelijk bedrijf in zee gaan, zodat je weet dat je wat goeds krijgt.

Fraaie vormgeving

De vormgeving is zakelijk en herkenbaar. Als bezoeker weet je vrijwel direct te vinden, waar je naar toe wilt. Het menu verschijnt zodra je op een van de foto’s gaat staan met je muis. Dit werkt prima. Je hoeft er niet over na te denken.

deltawonen menu

Wat met het menu ook prettig is, is dat je meteen weet bij welk onderdeel je moet zijn. Dit is gelijk duidelijk. Door met mensen te werken op de foto’s ontstaat er ook een stuk herkenning voor de bezoeker. Het gaat over hem of haar en dat spreekt aan.

Toegankelijkheid

Voor de bezoeker die slechtziend is en voor de laaggeletterde bezoeker is er de mogelijkheid om respectievelijk de letter groter te maken, of de belangrijkste tekst te laten voorlezen. Het basismenu bevat deze twee onderdelen. De toegankelijkheid is op dat gebied dus in orde. Wanneer we de site zonder stijlblad bekijken dan verschijnt eerst het gehele menu en daarna pas de tekst. Overigens is hier in het voorleesprogramma wel rekening mee gehouden. In de broncode wordt namelijk aangegeven welk deel moet worden voorgelezen wanneer de gebruiker daar voor kiest.

deltawonen toegankelijk

Techniek

Voor de techniek wordt er wat aan javascript gebruikt. Deze staat netjes op aparte stijlbladen. Op opmaak van de html-code is netjes en strict. Het stijlblad heeft een indeling, maar die is niet logisch. Wanneer een ander aan de stijl gaat werken dan moet hij lang zoeken wil hij iets vinden. Een soort inhoudsopgave bovenaan een stijlblad met nummering is voor dergelijke websites geen overbodige luxe.

deltawonen de site

Conclusie

Een prettig en professioneel ogende website die ook nog eens intu├»tief werkt, maar ook duidelijkheid biedt. De site is goed gemaakt heeft een heldere structuur en komt helemaal tot zijn recht. Het kleurgebruik is prettig en niet overheersend en heeft ook nog een functie wanneer het gaat om de verschillende onderdelen van de site. ‘Interactie.nl’ is er in geslaagd een goede website neer te zetten.

5 Reacties

  1. ik probeer mijn krascode in te vullen maar kan deze nergens vinden!

    Vraag; hoe en waar kan ik deze invullen?

    Ik heb het ingevuld bij zoeken maar dit werkt dus NIET.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *