Hoe ging het vandaag?

hoe ging het vandaagIk heb als leerkracht wel eens een briefje gemaakt voor de leerlingen waarop ze moesten schrijven hoe de taak die ze hadden gekregen was verlopen. Dat briefje gebruik ik vandaag voor deze post ook om je te laten reflecteren op de vraag wat jij vandaag hebt gedaan om je website beter te maken.

Daar bezoek je deze website toch voor? Een succesvolle website maken gaat niet zomaar. In andere artikelen heb ik veel tips geschreven over hoe je een website naar een hoger plan kunt brengen. Nu is de grote vraag, wat heb je al in praktijk gebracht?

1. Heb je al een artikel geschreven vandaag?
Zoals je weet is ‘content king’. Dus zorg ervoor dat je iedere dag, iedere twee dagen of eens per week een artikel schrijft voordat je iets anders onderneemt. Dus niet doelloos gaan surfen. Eerst zitten en schrijven.

2. Heb je iemand geholpen vandaag?
Je krijgt trouwe lezers en leden wanneer je actief anderen helpt. Bijvoorbeeld door ze antwoord te geven op vragen die ze hebben, of door een stappenplan te schrijven. Loyaliteit ontstaat doordat mensen het gevoel hebben dat er naar ze geluisterd wordt.

3. Wat heb je gedaan om je website te verbeteren?
Geef jezelf eens antwoord op deze vraag. Wat heb je vandaag gedaan, naast het schrijven van een artikel, om je website beter te maken. En dan bedoel ik niet qua layout, maar iets waardoor de gebruiker er weer meer aan heeft. Heb je een link toegevoegd, heb je een sitecheck gevraagd, een goede plugin gedownload, een backup van je website gemaakt. Allemaal zaken die ervoor zorgen dat je website er beter op wordt.

4. Wat ga je morgen anders doen?
Misschien heb je de opdrachten van vandaag niet gedaan, dan is de vraag van groot belang, wat ga je morgen doen zodat het wel lukt? Of heb je de opdrachten wel gedaan, wat ga je morgen doen zodat het allemaal nog beter wordt? Stel jezelf een doel en probeer je daaraan te houden. Zet het in je agenda en zorg dat je ergens in de loop van de dag een moment bepaald om aan je doelstelling voor die dag te werken. Heb je ‘savonds weer een goed gevoel.

En wat gaat het worden?

4 Reacties

 1. Ten eerste: ik heb een bewondering voor je schrijf kunsten.

  Ik heb bijna alle artikelen geschreven omdat ik ze zo goed vindt.

  Zelf ben ik bezig met een artikel over Design.

  Maar bedankt voor de tips!(en de artikelen)

  Groeten,
  Ricardo

 2. ‘geschreven’ moet ‘gelezen’ zijn denk ik?
  Trouwens, bedankt voor het compliment. Wel leuk hoor om te horen dat je het allemaal niet voor niks doet 🙂

 3. Bravo!Mijn gelukwensen voor deze interessante site.Ik zal er dankbaar gebruik van maken.Ik ben pas begonnen met ernstige affiliatemarketing en ik vind hier veel nuttige info.Bedankt.Groeten uit De Haan -Belgie

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *