Kookkadootjes.nl – een interview

Een webwinkel beginnen. Er zijn tegenwoordig veel mensen die dat doen. Bijvoorbeeld om vanuit huis toch wat extra’s te kunnen bijverdienen. Anita van kookkadootjes.nl vertelde hoe ze van haar hobby een webwinkel maakte.

kookkadootjes.nlAnita wilde wel een winkel starten, maar niet direct van huis zijn, zeker niet voor zes dagen per week. “Mijn grote hobby is koken dus vandaar Kookkadootjes.nl.”; aldus Anita. Het is natuurlijk niet iedere dag een feestje om een webwinkel bij te houden. Het meest lastige is wel de tijdsinvestering wanneer er een prijsverhoging doorgevoerd moet worden. Dat moet artikel voor artikel gebeuren.

Via google adwords maakt Anita haar website bekend aan het grote publiek: “Vorig jaar heb ik een bureau ingeschakeld welke ervoor zorgde dat ik bij Google (en een aantal andere zoekmachines) op pagina 1 kwam zodra men zocht op bijvoorbeeld ‘espressokopjes’.”

Kookkadootjes is geen zelf ontworden website maar er wordt een layout gehuurd welke wordt gevuld met eigen informatie. Er zijn dus veel van deze websites. “Ik vind mijn website wel duidelijk, overzichtelijk en snel. Dat is belangrijk.”; zegt Anita.

De inspiratie komt van andere kookartikelwebsites. Daar komen tips en ideeen vandaan.
De site draait op kant en klare software maar Anita is er wel tevreden over. “Misschien dat ik nog wel eens een eigen website laat ontwikkelen.”

Tenslotte de ultieme tip voor starters? “Zorg dat je makkelijk gevonden wordt.”

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *