nrcnext wordt nieuwsblog

De site van nrcnext.nl is omgevormd tot een nieuwsblog. Met een 5 tot 10 nieuwsberichten per dag wil de site het nieuws op een andere manier gaan verslaan. Links naar nieuwsberichten, filmpjes en eigen commentaren vormen het hart van het blog. Op deze manier wil de site “de missie van de krant naar internet vertalen”.

De site heeft twee vaste redacteuren die ondersteunt zullen worden door de redactie van de krant. Van de internetredactie van nrc.nl komt een kolom met nieuwsberichten op de site te staan.
Op het eerste gezicht heeft de nieuwe site een aantrekkelijke uitstraling. Dit is zolas een blog hoort te zijn. Natuurlijk roept een dergelijke koerswijziging reacties op, maar zoals het er nu naar uitziet lijken de positieve reacties in de meerderheid en daar sluit ik me graag bij aan.
De basis van de nieuwe site is wordpress. Hiermee zet nrcnext de toon om nieuws nu eens op een andere manier te benaderen. Je bent snel op de hoogte van de laatste wetenswaardigeheden van het moment. En wil je meer lezen, dan kies je gewoon voor de papieren versie.
De oude versie van de site.
nrcnext oude versie
De nieuwe versie van nrcnext.
nrcnext blog

2 Reacties

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *