Onderzoek: waarover moet ik schrijven?

onderzoek waarover op html-site geschreven moet wordenEnige tijd geleden deed ik een klein onderzoekje op het forum waarbij ik de vraag stelde waarover jullie artikelen willen zien op html-site. Hierbij een overzicht van de antwoorden die dat opleverde, een idee van wat ik er mee kan en natuurlijk de winnaar van de domeinnaam en webhosting voor een jaar!

De vragen waren als volgt:
1. Wat ervaar je als het grootste probleem bij het hebben van een website?
2. Wat zou de grootste verbetering moeten zijn voor je website als je een maand verder bent?
3. Wat vind je het meest interessante artikel dat je gelezen hebt de afgelopen week?
4. Heb je nog een suggestie voor een artikel.

Problemen waar verschillende mensen tegenaan lopen is het feit dat er nog steeds veel verschillen zitten tussen de diverse browsers. Ook al wordt er geprobeerd een algemene standaard op te zetten, het geeft keer op keer problemen. Verschillende hacks kunnen deze zaken wel oplossen, maar deze verdienen niet altijd een schoonheidsprijs. Ik heb al wel eens aandacht besteed aan dit fenomeen, het allerbelangrijkste is in ieder geval dat je zo strict mogelijk werkt en niet teveel toeters en bellen aan een site toevoegt, maar goed nu loop ik op problemen vooruit. De andere kant van het verhaal is dat de grote speler (lees windows) moet stoppen met eigen interpretaties voor browsers en gewoon de standaarden moet gaan volgen en dat gaat steeds beter ook.

Voor een aantal van degenen die reageerden is een uitdaging om bezoekers te krijgen en vast te houden. Dat blijkt geen eenvoudige opgave en dat is het dan ook niet. Al moet gezegd worden dat daar wel wat aan te doen is. Zoals ik al in een paar artikelen heb geschreven gaat het hierbij om het aanbieden van goede content en ervoor zorgen dat deze content bezoekers ook vasthoud. Dus niet kopieren wat anderen schrijven of filmen, maar eigen uniek werk op het net zetten. Daarmee ga je bezoekers trekken.

Ik ben blij met de positieve reacties op verschillende artikelen, zoals het artikel over jQuery. Dat ook de pagina met codes nog gebruikt wordt is alleen maar winst lijkt me en dat blijft leuk om te zien. Dat inspireert ook weer om door te gaan met deze website!

Tenslotte de hanvraag, wat wil je nog meer lezen? Meer over jQuery, over technische aspecten van beveiligen en over het opbouwen van een site van de grond af. Nu wil ik daar in ieder geval op aangeven dat een aantal onderwerpen mij boven de pet gaat en de gemiddelde bezoeker van de site ook, zoals onderwerpen op het gebied van script beveiligen, C++ en Flex. Wellicht dat een gastschrijver wel eens een poging wil wagen, ik doe dat niet. Overigens kun je binnenkort een serie artikelen verwachten over het bouwen van een website vanaf de grond, tot een volwaardige site. Dus: Stay tuned on html-site.nl

Oke, de winnaar van de hosting is…… (tromgeroffel)….. (ik pak nu een papiertje met een naam uit de hoge hoed) ….. YASMIN__ Hoera!!! Confetti!! Ik neem contact met je op om de prijs uit te keren. De anderen trouwens ook erg bedankt. Wellicht is het voor je eigen site ook een idee om eens een onderzoekje te houden.

3 Reacties

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *