Wat is twitter?

twitter.comDe nieuwe trend op het gebied van bloggen is ‘twitter’. ‘Twitter‘ is eigenlijk een vorm van microbloggen. Er zijn wereldwijd ongeveer 3 miljoen ‘twitters’. Een van de bekendste is Barack Obama, waarbij ongeveer 235.000 mensen volgen wat hij te ‘twitteren’ heeft. De basis van Twitter is dat je in maximaal 140 karakters een bericht kunt melden. Deze posts worden tweets genoemd.

Een goed voorbeeld van omgaan met twitter is de blog van Jeremiah Owyang. Hij heeft 15.000 volgers en wil anders dan anderen zijn. Dus hij blogt niet over ‘opstaan’, ‘ontbijten’ en ‘de auto starten’, hij blogt om daarmee iets van waarde toe te voegen voor de lezers. Ook wil hij niet dat er een grote discussie ontstaat die maar een paar mensen aangaat.
Je kunt overwegen om naast je blog een twitter bij te houden. Je moet het dan niet alleen gebruiken als een omhoog-duwer van je posts, maar laat het een toegevoegde waarde zijn naast je posts. Dan is het zinvol.
Wereldwijd gezien is Japan al volop bezig met twitteren, maar ook in Nederland wint twitteren meer en meer terrein. Wil je ook gaan twitteren, maak dan een account aan op twitter.com. Wellicht is de enige spijt die je daarvan krijgt, dat je er niet veel eerder mee begonnen bent.

Heb jij al een twitter?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *