Dit is een advertorial
123 veiling123veiling.net is een aanbieder van turn-key hosted veilingsite systemen. Ondernemers maar ook particulieren beginnen zonder technische uitdagingen een eigen veilingsite. De site wordt 100% eigendom en geregistreerd op hun eigen domeinnaam.

Op de veilingsite kunnen de eigenaren hun eigen produkten of diensten veilen maar ook anderen of zelfs iedereen toestemming geven om zaken aan te bieden in de veiling. 123veiling.net is een onderdeel van Eastern Unity dat altijd concepten exploiteert volgens een vast model: hosting, installatie en domeinregistratie zijn volledig verzorgd, de sites worden professioneel gehost en van de websites wordt dagelijks een backup gemaakt.

Veiling is spannend

Het real-time of live karakter maakt online veilingen waanzinnig spannend en daarmee tot een publiekstrekker. Het is een concept dat bezoekers aan zich bindt: het leidt tot herhalingsverkeer en dat verkeer kost niets.

Een veilingsite is een website waarbij de mogelijkheden van internet optimaal benut worden. Het lage prijs imago van veilingen in combinatie met een logische wijze van waardebepaling, de markt bepaalt immers, maakt dat veilingsites uitstekend bruikbaar zijn voor gebruikte produkten of zaken waarvan de waarde moeilijk bepaalbaar is.

Denk aan allerlei zaken: van oldtimers tot duiven, van postzegels tot diensten die nu vooral op groupsites gedumpt worden tegen afbraakprijzen.

Vijf tips als je een veiling website gaat beginnen

 • Niches
 • Kijk goed naar niches. Daarmee kan je scoren. Niet alleen qua SEO/SEA zoekmachine-marketing omdat je veel sneller relevant bent (stel je voor dat je een oldtimer-veiling begint op een domeinnaam met daarin de woorden oldtimer en veilingen, je staat dan normaal gesproken snel hoog in google) maar ook omdat je snel specialist bent in een niche. De grote bekende veilingsites hebben misschien wel een categorie oldtimers, maar zijn niet ‘dedicated’. Jij wel.

 • Domeinnaam
 • Daarmee kom je meteen op de volgende tip: kies indien mogelijk een domeinnaam die de lading dekt zodat de grote zoekmachines de functie van je veilingsite begrijpen.

  Een brand met een hippe naam lanceren kost geld, veel geld. Wil je die investering doen of ga je praktisch te werk (zie bovenstaande voorbeeld: b.v. oldtimers-veiling.nl)? Wij stellen niet dat het een beter is dan het ander, maar het kiezen van een relevante domeinnaam kan wel tijdwinst opleveren als het gaat om het verkrijgen van een goede zoekmachine-ranking voor je eigen veilingsite.

 • Details
 • Staar je verder niet blind op details in de fase dat je nog aan de website sleutelt. Marktplaats heeft misschien ook niet het meest hippe design, toch voegt het veel waarde toe als het gaat om het bij elkaar brengen van vraag en aanbod.

  Doorontwikkelen kan en moet eigenlijk altijd wel, ook onze site is nooit af merken wij nog altijd. Je ziet altijd weer nieuwe dingen om je heen of raakt geinspireerd door andere sites.

 • Feedback
 • Doe daarnaast altijd iets met de feedback van klanten. Het feit dat ze de moeite nemen om je feedback te geven zegt genoeg. Zodoende kan je 2 vliegen in 1 klap slaan: je bezoekerstevredenheid verhogen en de hoeveelheid klachten en tijdrovende communicatie terugdringen. Je focussed immers liever op groei.

 • Respect
 • Hiermee kom je automatisch uit op het laatste punt: Respecteer de community die je dient. Tuurlijk wil en mag je geld verdienen aan je site maar stel de functie van je site juist voorop: het bij elkaar brengen van vraag en aanbod.

  Nu internet steeds socialer wordt ligt de tijd dat je selectief kan zijn in wie je tevreden stelt achter ons. Eigenlijk heeft het socialer worden van internet vooral bijgedragen aan een toegenomen transparantie en dat is goed nieuws voor ondernemers met passie en inzet voor hun propositie.
  Door reviews, een google +1 of facebook like button te integreren kan je je inspanningen om je klanten tevreden te stellen snel beloond zien.

123 veiling.net website

Als je dit een interessant artikel vond…

heb je vast ook interesse in mijn NIEUWSBRIEF!
Iedere week weer een nieuw ARTIKEL!