Press "Enter" to skip to content

Onderzoek over HTML-site

Pasgeleden heb ik in de nieuwsbrief gevraagd om een onderzoekje in te vullen, zodat ik meer te weten kom over de wensen, ideeen en mogelijkheden voor HTML-site. Dit onderzoek heeft een schat aan informatie opgeleverd die ik je niet wil onthouden. Het is tevens een pleidooi om, als je eens wat wil onderzoeken, om op surveymonkey een gratis account aan te maken en daar je eigen onderzoek of vragenlijst te starten.

60 ingevulde vragenlijsten

De vragenlijst is door 60 mensen ingevuld. Dat is best een aardige groep mensen, maar het maakt de resultaten natuurlijk wel wat subjectief. Een grotere groep zou natuurlijk een ander resultaat kunnen geven. Aan de andere kant zijn het 60 mensen die het de moeite waard vinden om even te laten weten wat ze van de site vinden, dat moet je (en dat wil ik ook) zeker serieus nemen.

Welke onderdelen bezoek je?

De eerste vraag was welke onderdelen van de website nu door de bezoekers ook daadwerkelijk bezocht wordt. Meerdere antwoorden waren mogelijk. Deze groep (nieuwsbrief leden) bezoekt het forum aanmerkelijk minder dan de artikelen. Zelfs de bronnen worden beter bezocht. Het lijkt mij dat er relatief minder forumleden de nieuwsbrief lezen. Dit lijken meer lezers van de artikelen te zijn die zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

vraag 1

Welk onderdeel is het beste van de artikelen?

De tutorials blijken de meest populaire artikelen te zijn. Deze mogen best wat diepgang hebben aangezien de beginners tutorials wat minder bezocht worden. Het is natuurlijk een wat lastige vraag aangezien er allerlei varianten zijn van de artikelen. Het was mij vooral te doen om de vraag of ik die tutorials wel moet blijven doen, of dat ik me wat meer moet richten/ zal richten op de sitechecks. Blijven doen de tutorials dus…

vraag 2

Richten op het forum, of alleen video?

Het forum en video vormen inmiddels een groot deel van de inhoud van html-site. De vragen of ik me daar voornamelijk op moet gaan richten wordt door de meerderheid van de hand gewezen. Niet alleen het forum, niet alleen video, meer dan dat dus. Veelzijdigheid blijkt toch van belang te zijn voor de site.

Meer geschreven tutorials

Daarentegen vindt maar liefst 76% van de ondervraagden dat er best wat meer tutorials mogen worden geschreven. Blijkbaar mag daar wel wat meer energie in worden gestoken. Iets wat natuurlijk ook de bedoeling is van HTML-site. Dergelijke artikelen kosten echter meer tijd dan een ‘gewoon’ artikel, omdat de tutorials wel getest en uitgeprobeerd moeten worden. Goed, dat is iets wat ik vorige week ter harte heb genomen en ik heb daarom toen ook een uitgebreide tutorial geschreven over HTML5 en CSS3.

vraag 5

Suggesties voor HTML-site

Tenslotte werden er twee vragen gesteld waarbij de bezoeker suggesties kon doen voor HTML-site. Ten eerste de onderwerpen. Hierin werden met name zaken genoemd als CSS, PHP, JavaScript, Marketing, iets meer diepgang in de bestaande artikelen en iets meer aandacht voor freelancers. Allemaal zaken die wel aan de orde komen, maar nog best wat meer aandacht mogen hebben.

Als laatste werd er nog gevraagd om verdere suggesties. Ook hier weer volop ideeën, maar bovenal de opmerkingen dat html-site moet doorgaan en dat men tevreden is over het aanbod. Het is plezierig om te merken dat men wel enthousiast is en dat je werk gewaardeerd wordt, waarvoor mijn dank natuurlijk. Ik hoop dan ook nog een hele tijd met de site te kunnen doorgaan. Ik heb veel gehaald uit dit onderzoek!
De mooiste suggestie, die ik graag ter harte neem: “Keep on the good work :)”

17 Comments

 1. Bazzy Bazzy 10 mei 2010

  Helaas was die laatste suggestie fout gespeld 😛
  “Keep up the good work” lijkt met beter…

 2. Hatredkeys Hatredkeys 10 mei 2010

  ik kan me niet eens meer herinneringen dat ik me aangemeld heb voor de nieuws brief haha.

  Maar ja tutorials zijn wel leuk maar ik denk toch dat je sitechecks meer aandacht krijgen als je idd over een grotere schaal zou kijken.

 3. DNA DNA 10 mei 2010

  zoals ik al jaren zeg.

  Minibb is een slecht forum! Gebruik eens iets uitgebreider en groter.

  Maak eens wat duidelijkere regels op het forum.

  Maak customized forum fields, bijv bij sitechecks.

  Enable eens html tags in deze reply. Vind het gewoon ongelooflijk dat ik niet eens html tags hier mag typen. En dat op een site dat over html gaat… :/

  • Bjorn Simmering Bjorn Simmering Post author | 10 mei 2010

   Bij deze is de laatste aangepast…
   MiniBB is mijns inziens prima, maar wie weet pas ik het nog eens aan.
   Regels op het forum zijn best duidelijk.

   Overigens ben ik geen hondje hoor: "Maak dit…", "doe dat…", dat bepaal ik zelf wel lijkt me.

 4. Hatredkeys Hatredkeys 10 mei 2010

  DNA heeft gesproken.

 5. Hatredkeys Hatredkeys 10 mei 2010

  Sorry bjorn maar kan me best voorstellen dat je aangesproken bent.

  Maar hij heeft gewoon goede punten.

 6. DNA DNA 10 mei 2010

  was meer bedoeld als opsomming.

 7. DNA DNA 10 mei 2010

  Over de regels.

  Wat wordt gedefinieerd als spam?
  Wat zijn de regels over een scriptrequest?
  Wat zijn de regels omtrent het aanpassen van codes?
  Wat zijn de regels omtrent het debuggen van een site?
  etc etc…

 8. Jeroen Jeroen 10 mei 2010

  Hey,
  Jammer dat hij weinig is ingevuld (ik weet niet hoeveel leden er bij de nieuwsbrief zijn ingeschreven). Zo te zien heb je toch waardevolle informatie weten te bemachtigen. Natuurlijk sluit ik mij ook bij de laatste suggestie aan, al dan niet goed geschreven ;-).

  Zelf heb ik http://www.thesistools.nl gebruikt voor een enquête. Bij vele andere sites, waar onder Survey Monkey, liep ik tegen het probleem aan dat ik maar 10 vragen mocht stellen.

  Gr. Jeroen

 9. Sebastiaan Franken Sebastiaan Franken 10 mei 2010

  Zoals ik in een email al een keer aangaf: ik ben best bereid een tutorial te schrijven. Over hoe je met jQuery en CSS een dropdown menu maakt ofzo.
  Volgens mij zijn er wel meer mensen die een tutorial willen en kunnen maken hier.

  maar goed, als dat nodig/gewenst is hoor ik het wel neem ik aan?

  Groeten,
  Sebastiaan

  P.S.
  Hoe zit het eigenlijk met mijn nieuwe template?

 10. Bjorn Simmering Bjorn Simmering Post author | 10 mei 2010

  De nieuwe template plaats ik woensdag, ik had dat even uitgesteld vanwege de serie over html5.

  Ik neem nog contact op over de tutorial.

 11. Hatredkeys Hatredkeys 11 mei 2010

  ik wil mijn tutorial van animatie in photoshop wel nog een keer maken met de nieuwe techniek van CS4

  • Bjorn Simmering Bjorn Simmering Post author | 11 mei 2010

   Lijkt me erg interessant, dus laat maar komen hoor. Let op, binnenkort ga ik hierover nog wat meer over opzetten.

 12. Daan Daan 11 mei 2010

  Op het forum, ee [s][/s] tag. Voor het doorstrepen van woorden!

 13. Daan Daan 13 mei 2010

  Oh en een ander ding dat ik mis is de mogelijkheid je post op te maken met dingen als heading-tags etc.

  Ook vind ik het vervelend dat als je een (niet te groot) plaatje post, hij alsnog vergroot/verkleind word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *