Press "Enter" to skip to content

sitecheck 10-daagse, waar op te letten?

Vandaag geen sitecheck, maar wel even een terug- en vooruitblik. Afgelopen maanden ben ik met veel sitechecks bezig geweest en dat was erg interessant en leerzaam. Zo zie je dat veel mensen gebruik maken van templates, wat op zich niet erg is, maar dan moet het niet zo zijn dat het als zelfgebouwd wordt gepresenteerd. Daarnaast is het altijd weer aandacht hebben voor de punten waar je op gaat beoordelen. De ene keer zal het meer gericht zijn op de code, de andere keer meer op de ‘uitstraling’.

Iedere site heeft wel iets wat verbeterd kan worden, dat heeft geen twijfel. Maar het gaat ook om de bedoeling van een site, wat moet er bereikt worden. Zo zal de ene website waar websites voor anderen gebouwd gaan worden strenger beoordeeld worden dan een goedbedoelende hobbyist die gewoon iets leuks gemaakt heeft.

De online wereld is streng en zonder mededogen. Ik probeer in ieder geval ook positieve onderdelen te benadrukken, al zijn die soms met een vergrootglas te vinden.

De vraag is wat volgens jullie onderdelen zijn waar op gelet moet worden en waar minder de nadruk op moet liggen.
Wat vind jij?

2 Comments

 1. Anywhy Anywhy 23 mei 2010

  Volgens mij kan er toch strenger op worden gelet wanneer er een template gebruikt wordt bij het beoordelen (en natuurlijk erbij vermelden!).
  En ook code is belangrijk, maar het uiterlijk ook weer. Allebei zijn erg belangrijk 😉

  @Bjorn:
  Tot nu toe leuke Sitechecks 😀

 2. Jeroen Jeroen 24 mei 2010

  Hey Bjorn,

  Leuk, de sitecheck 10-daagse. Ik vind de sitechecks goed en ook leuk dat er vaak een discussie ontstaat. Iedereen kijkt natuurlijk anders naar een website.

  Zelf vind ik ook erg belangrijk wat het doel van de website is en of hier, op een gemakkelijke manier, aan voldaan wordt (dus ook vanuit de bezoekers gezien).

  Gr. Jeroen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *