Press "Enter" to skip to content

Bezoekers trekken met Youtube

Youtube is een van de meestbezochte websites ter wereld. Dat maakt het natuurlijk tot een ultiem instrument om bezoekers naar je website te halen. Wanneer iemand namelijk op Google gaat zoeken naar een video over een bepaald onderwerp dan komen er heel veel resultaten van video’s, meestal Youtube. Kijk hieronder maar eens naar de resultaten wanneer ik bijvoorbeeld zoek op ‘sitecheck’.

sitecheck op google

Het wordt erg onderschat hoeveel mensen via een video aan informatie willen komen. Het is daarom nodig dat je vervolgens de bezoeker die jouw video vindt, ook naar je site kunt halen. Daarvoor kun je een paar eenvoudige toepassingen gebruiken in je video en op Youtube.

De meeste mensen doen hun best om een goede video te maken en deze op Youtube te plaatsen, ze vergeten echter het maximale te halen uit de bezoekers die via Youtube hun fimpje zien.

Keywoorden in de titel van de video

Net als de title van een webpagina moet je ook keywoorden (sleutelwoorden of belangrijke woorden) plaatsen in de titel van de video. Wanneer je een video upload kun je een titel aan deze video toevoegen. Met name de eerste vier woorden van de titel zijn van het grootste belang. Daarin kun je de allerbelangrijkste woorden kwijt.

Mensen zoeken op bepaalde keywoorden en op deze manier sluis je bezoekers door naar jouw video’s. Vervolgens kun je de volgende stappen nemen.

Nodig kijkers uit!

Het lijkt zo eenvoudig, maar wordt vaak vergeten. Simpelweg aan het einde van de video een uitnodiging doen om naar je website te komen voor meer informatie, voor meer video of voor aanvullingen.

Dat uitnodigen kun je eerst en vooral doen door in de video je website URL te noemen. Geef aan dat de kijker, als de video interessant genoeg was, hij of zij eens een kijkje moet nemen op www.jewebsite.nl.

URL op de achtergrond

Wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van Powerpoint, of op een andere manier een achtergrond gebruikt dan kun je op die achtergrond de URL van je website plaatsen.

Ik heb zelf de naam van mijn website prominent in beeld bij de start van een video. Nu worden mijn video’s merendeels via html-site bekeken en minder rechtstreeks via Youtube, maar als het andersom is dan is een URL natuurlijk onontbeerlijk.

Aan het eind een link

Als laatste mogelijkheid kun je aan het einde van je video de URL prominent in beeld plaatsen. Deze link is echter nooit aanklikbaar, op Youtube zelf althans. Je kunt voor Youtube filmpjes op je eigen site gebruik maken van Linkedtube om een rechtstreekse URL op te nemen.

Gebruik de omschrijving

Je kunt op Youtube je video ook omschrijven. Meestal wordt er snel een omschrijving van een paar woorden in elkaar gezet, maar waarom zou je hier geen artikeltje van maken. Een artikeltje waarin ook weer de keywoorden aan de orde komen en waarin je weer aangeeft waar de video over gaat, maar ook wat de volgende actie zou moeten zijn voor de kijker, met daarbij weer een link naar je website.

Al met al is Youtube misschien nog steeds een ondergewaardeerde bron die bezoekers kan aanleveren. Niet alleen op de korte termijn, maar wellicht juist ook voor de lange termijn. Je filmpje blijft immers op Youtube staan.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *