Press "Enter" to skip to content

De 11 leukste cadeaus voor mannen

Vaderdag komt er weer aan. Om nu niet weer een stropdas te geven, of een pen, geef ik je elf geweldige tips voor vaderdag, een verjaardag van je man, vriend of collega die ik echt leuk zou vinden om te krijgen. Let wel, het gaat hier om een willekeurige, betaalbare selectie van cadeaus, die net een beetje anders zijn dan de standaard presentjes voor mannen.

1. Bierpakket HEMA

Kijk dat mannen van bier houden mag geen verrassing heten. Maar hoe cool is het om je eigen bier te brouwen… Daar kun je nog eens mee uitpakken op een verjaardag. De HEMA heeft een bierbrouwpakket op de markt gebracht. Echt… enorm leuk om eens uit te proberen. Misschien over een paar jaar wel een eigen biermerk op de markt brengen? We zullen zien.

bierbrouw pakket

2. Bahamontes

In Belgie zijn ze gek van de koers, van wielrennen. Als jouw vader, man of vriend dat ook is dan is het tijdschrift Bahamontes het ultieme cadeau. Je kunt lossen nummers bestellen, maar beter nog, een abonnement nemen. Fantastische fotografie en echt leesplezier… ik kan niet meer zonder.

bahamontes

3. Domeinnaam en website

Hoe leuk is het niet om een domeinnaam te kopen en daar dan de voor- en achternaam voor te gebruiken? Heet je vader, man of vriend bijvoorbeeld Gerrit de Vries, dan wordt het wat lastiger, maar heel veel combinaties zijn zeker nog wel te maken. Koppel er dan meteen een hostingpakketje aan vast en je kunt er direct een website op zetten.
Bijvoorbeeld via Versio*.

Domeinnaam en hosting via Versio.nl

4. Agenda voor een schooljaar

Iedere man heeft natuurlijk een geweldig mooie jaar agenda. Maar op dit moment liggen er ook een hoop schoolagenda’s in de winkel die je cadeau kunt geven, gewoon als extraatje. Daar kan hij bijvoorbeeld de vakanties, de sportdagen en de bijzondere dagen van de kinderen in kwijt. Een schoolagenda is er in allerlei varianten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Fokke en Sukke agenda*?

fokke en sukke agenda 16/17

5. Boek hypotheekvrij

Ik ben fan! Een paar weken geleden kocht ik de geheel herziene editie van het boekje Hypotheekvrij* van Gerard Hormann. In eerste instantie dacht ik dat het ging om een boekje waarin je geld tot drie cijfers achter de komma bespaarde, maar Gerard gaat voor de grote bedragen en niet voor het kleingeld. Aflossen op je hypotheek geeft op de langere termijn veel meer voldoening dan het nu uitgeven er van. Een aanrader voor minder dan een tientje!

Gerard Hormann - Hypotheekvrij

6. Online cursus Udemy

Udemy is een grote aanbieder van online cursussen op allerlei gebieden. Van het bouwen van een website tot het geven van reiki lessen, van een cursus fotografie tot een training presenteren. Je kunt er alles vinden. En dat voor een voordelige prijs. Vaak een paar tientjes voor inhoudelijk echt goede (wel Engelstalige) cursussen. Er zit er vast een tussen die je zou kunnen geven, enne… voor vaderdag geven ze ook nog eens 30% korting* op veel van hun aanbod.

Udemy online courses

7. Voorstelling Ja Maar…

Eerder schreef ik al een recensie over het boek ‘Ja maar… wat als alles lukt?’
Berthold Gunster, de schrijver geeft echter ook voorstellingen met als thema ‘omdenken’. Ook voor seizoen 2016-2017 zijn er weer heel wat plaatsen die hij aandoet en waar je zijn show kunt bekijken. Deze keer met het onderwerp ‘Lastige kinderen, heb jij ven geluk’.
Onderstaande video geeft je een idee. Boeken kan via de website Omdenken.nl

8. Geocaching

Neem een gratis of premium abonnement op Geocaching.com en ga op schattenjacht. Dit kan je door heel de wereld doen. In Nederland bij je woonplaats of waar dan ook. Het leuke is dat je op plekken komt die je zelf niet verzonnen zou hebben. Op de meeste telefoons zit al een GPS dus ook daarvoor hoef je het niet te laten. Met de App van Geocaching kom je overal. Weten wat Geocaching precies is?

9. 1 jaar voetbalzender

Tja, het is de vraag of iedereen in huis hier gelukkig van wordt, maar waarom zou je niet eens een jaartje voetbal cadeau doen? Lekker thuis, op je breed beeld televisie alle voetbalwedstrijden kijken is voor veel mannen het ultieme cadeau. Niet weg moeten, maar gewoon de benen omhoog en alles kijken wat er maar te zien is. Via Fox Sports kun je een abonnement afsluiten.

fox-sports

10. Luisterboek Audible.com

Als je man, vriend of vader veel in de auto zit, of op z’n fiets gaat en dan muziek luistert, dan kun je hem ook een Audio boek cadeau geven. Via Audible.com kun je deze bestellen. Het gaat hier om heel veel Engelstalige audio boeken in allerlei soorten.

Ik luister zelf vooral managementboeken en studieboeken op die manier. Het wordt vaak voorgelezen door de schrijver van het boek zelf. Boeken kun je hier los kopen, maar je kunt ook een maandabonnement nemen en daarmee toegang krijgen tot alle boeken die er zijn, het eerste boek is gratis, om het maar eens te proberen.

Audible

11. Spel Kubb

De voorgaande producten zijn vooral voor een persoon. Het spel Kubb is echter voor de hele familie. Dit spel is een leuke aanrader als je van spelletjes spelen houdt en ook graag buiten bent. Kubb* is een spel dat vrij eenvoudige spelregels heeft en eindeloos is te spelen. Leuk voor jong en oud. Onder andere te bestellen op Bol.com.

Kubb spel van hout, te bestellen op Bol.com

*Voor de artikelen met een sterretje krijg ik, als je het product koopt via de link, een klein bedrag als affiliate van dat product.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *