7 links uitdaging

Problogger Darren Rowse (als je hem niet kent lees dan het interview met hem), daagt deze week iedere blogger uit om mee te doen aan de 7 links challenge. 7 links in een artikel, waarmee je nieuwe en wellicht bekende lezers inzicht geeft in 7 onderdelen van je website. Hier is mijn bijdrage.

1. Je eerste artikel

Mijn allereerste artikel voor html-site is waarschijnlijk les1, een inleiding in html. In dit artikel schreef ik een inleiding over wat html was en hoe je het kon gebruiken. Ik wilde met html-site een soort cursusje aanbieden, zoals er zovelen waren, om aan anderen te leren een website te maken. Dit artikel heb ik eind 2002 geschreven!

2. Het artikel dat het leukste was om te schrijven

Ik ben op een gegeven moment een uitgebreid artikel gaan schrijven over de basis van het bouwen van een website: “Een website voor beginners, de definitieve versie”. Het leuke aan het schrijven van dit artikel was de basis die ik daarmee legde voor het uitbouwen van mijn website met daarbij een cursus.

3. Een artikel met de meeste discussie

Het artikel met de meeste discussie was ook erg leuk om te maken trouwens. Hoe maak je een slechte website heeft veel reacties opgeleverd en blijft tot op heden een smaakmaker binnen het scala aan artikelen dat ik geschreven heb.

4. Een artikel van iemand anders, waarvan je gewild had het zelf geschreven te hebben

Ik denk dat Darren Rowse een jaar of twee geleden een serie artikelen schreef hoe je in 31 dagen een betere blog kon krijgen. Dit bracht heel wat teweeg op zijn website. Hij maakte van de serie posts een werkboek (31 Days to Build a Better Blog) wat inmiddels door 19.000 mensen is gekocht! Ik zou willen dat ik op dat idee gekomen was. Het 31DBBB-boek kun je hier trouwens kopen.

5. Het meest helpende artikel

HTML5 voor beginners is een artikel wat veel beginners op weg helpt om heel in het kort te weten te komen wat HTML5 is en wat je er mee kunt of moet. Het wordt zeker de laatste maanden meer en meer bezocht omdat het hoog scoort in de zoekresultaten van Google.

6. Een artikel met een titel waar je trots op bent

Het eerste artikel dat ik schreef over Twitter; 10 tips om twitter voor je website te gebruiken, heeft alles wat een goede titel moet hebben. ’10 tips’, is aantrekkelijk want lijstjes werken nu eenmaal goed. ‘Twitter’ was toen ik het schreef booming, dus speelde ik in op de actualiteit. De titel is kort en to the point en heeft ook geresulteerd in veel bezoekers.

7. Een artikel waarvan je zou willen dat meer mensen het zouden lezen

Ooit schreef ik een kort artikel over het krijgen van meer bezoekers op je eigen forum. Het wordt niet veel meer gelezen, maar als je een eigen forum wilt beginnen, en waarom ook niet, dan is het artikel erg handig! Meer bezoekers op je forum.

Leuk om te maken zo’n overzicht. Misschien moet jij dat ook eens doen. Wat vind jij er van?
© html-site.nl 2010

Als je dit een interessant artikel vond…

heb je vast ook interesse in mijn NIEUWSBRIEF!
Iedere week weer een nieuw ARTIKEL!

2 Reacties

Voeg toe →

  1. Ik lees 9 linken. Dus die prijs heb je binnen! 😉

  2. Leuk artikel. En je hebt al behoorlijk wat geschreven als je alles zo op een rij ziet staan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *