De nieuwe moderators zijn nu een tijdje actief. Zij hebben met elkaar besloten dat het goed is om de regels wat aan te scherpen. Dit natuurlijk met mijn instemming. Het is natuurlijk niet zo dat er niets meer mag, maar dat regels wat duidelijker gesteld worden is nooit verkeerd. Lees de nieuwe regels in het forum:
http://localhost:8888/forum/16_22010_0.html.
Maar wat is nu het nut van deze regels?

Iets om op terug te vallen

Voor de moderators is het iedere dag weer een taak om posts die op het forum komen te staan te beoordelen of ze voldoen aan de normale normen die ook gelden buiten forums. Maar sommige zaken zijn niet altijd even helder en kunnen daarom het beste expliciet beschreven worden. Wanneer je dit doet kun je bezoekers ook op deze regels wijzen. Het gaat er niet om dat de regels uit het hoofd geleerd gaat worden, het gaat om een soort backup waarvan verwacht wordt dat je, als je je op het forum begeeft, deze onderschrijft.

Misbruik beter voorkomen

Met een aantal vastgestelde regels is het gemakkelijker om misbruik te voorkomen. Probleem was dat er discussies ontstonden over het sluiten of verwijderen van topics. Met een aantal regels kun je voorkomen dat er discussies ontstaan al is dat nooit helemaal waterdicht te maken en dat is ook niet nodig, als je er maar bewust mee omgaat.

Wat meer professionaliteit

Het forum is altijd goed beheersbaar. Er komen vrij weinig echt grote incidenten voor en dat is goed om te zien. Aangezien er een heel gemengd gezelschap op het forum komt is een stukje professionaliteit goed. Door een aantal regels op te stellen kom je naar de buitenwacht serieus en professioneel over en hebben meer mensen de
neiging zich aan te sluiten.

Aan de andere kant is en blijft het een forum voor mensen die voor hun plezier een website (willen) bouwen. Daarom is het altijd een streven om anderen te helpen en zo min mogelijk af te ‘zeiken’. Op andere forums wordt je met een beginnersvraag snel afgeblaft dat men eerst moet zoeken, ik denk dat de kracht van een forum is dat je mensen zoveel mogelijk helpt en dat je ze niet wegjaagt omdat jij toevallig al veel van een bepaald onderwerp af weet.

Nooit rigide

Er wordt altijd goed gekeken naar de intentie van een vraag. Is het alleen maar zelfgericht, reclamemakend of wil iemand totaal geen moeite doen? Hier kun je nooit zwart-wit mee omgaan aangezien er altijd een middenweg in zit. De moderators hebben de vrijheid om topics te sluiten of te verwijderen, maar meestal doen ze dit niet zomaar en ongevraagd. Gelukkig is het forum nog zo beheersbaar dat er overleg mogelijk blijft en dat er altijd iets kan worden teruggedraaid.

Als je dit een interessant artikel vond…

heb je vast ook interesse in mijn NIEUWSBRIEF!
Iedere week weer een nieuw ARTIKEL!