NelltB4 dagen in de week geeft ze levensbeschouwing aan meer dan 300 leerlingen. Tieners die ervoor zorgen dat ze geniet van de contacten, dat ze meer dan voldoende uitdaging heeft en dat ze uit haar sociale en theologische studies kan putten. Maar er is meer in het leven en ondanks het prachtige beroep heeft ze behoefte om haar creativiteit kwijt te kunnen.

We spreken Nelleke ten Brinke, 31 jaar en blogger van aESthEtic by NelltB.blogspot.com.

“Steekwoorden zijn echtheid en authenticiteit. Die staan als een soort vlaggetjes op mijn hoofd en dat probeer ik uit te leven. Ik ben iemand die erg kan genieten van schoonheid. Schoonheid in een mooi of apart kledingstuk, architectuur, natuur, steden etc. Ik ben op mijn manier creatief en ondernemend.”

Van Henri Nouwen tot Flow Magazine

Het was de voornaamste reden om haar eens naar haar passie te vragen, dankzij wat er op haar weblog te zien is. Nelleke heeft veel passies: “Ik vind mensen erg interessant en vind het mooi om in een ander te investeren. Ik vind spiritualiteit erg boeiend en verdiep me veel in deze materie. Ook ben ik groot voorstander van gezond eten.”

“Zo liggen bij mij naast elkaar een boek van Henri Nouwen, Interiors Now, Amber Alberda, Flow Magazine en magazines over wonen.”

“Een van mijn passies is ook het zijn in steden als Amsterdam.” Nelleke is opgegroeid in een stad en woont nu op de veluwe. “Het prettige daaraan vind ik de natuur, de rust, maar ik vind het ook best saai.”

Ik moet naar een stad

“Ik moet echt 1 of 2x in de maand naar een stad…, dan heb ik het gevoel dat ik leef. Ik geniet van mooie gebouwen en hoe mensen hun creativiteit uitten in hun kleding. In een grote stad leeft creativiteit meer of wordt het sterker geuit. Heerlijk!”

aesthetic by  NelltB

Waar het bloggen ooit vandaan kwam is voor Nelleke geen lastige vraag:
“Ik vind mijn baan als docent uitdagend. Het contact met de leerlingen geeft me veel energie en ik kan veel van mezelf kwijt in het lesgeven. Ook is het onderwijs een heel serieuze wereld met haar niveaus, puntensystemen, normeringen etcetera.

Omdat ik veel meer ben dan dat heb ik daarnaast een behoefte aan het mijzelf op laden met schoonheid en creativiteit en daar anderen weer mee te inspireren. Tussen het nakijken en lessen voorbereiden kreeg ik de drang om internet af te struinen naar leuke, mooie interessante dingen.

Als ik weer een leuk winkeltje of mooi kledingstuk gevonden had postte ik dit op facebook. Ik vond het van lieverlee een beetje zielig voor mijn facebookvrienden omdat hun pagina elke dag vol stond met mijn post. Ik ben daarom zomaar out of the blue gestart met bloggen.

Bloggen, een hobby

Voor Nelleke is bloggen vooral een hobby… een uitlaatklep en het creëren van een leuke, positieve, wereld waar je kan genieten van schoonheid en geïnspireerd kan raken.

“Ik hoef van mezelf niet elke dag te bloggen. ‘t Is echt mijn wereld die ik wil delen zonder druk van verplichtingen. Het bloggen doe ik met een oude laptop en geen professionele programma’s. Ik ben een selfmade woman en leer door te doen hoe ik een leuke blog kan maken.”

blog van NelltB

Inspiratie komt overal

Inspiratie komt bij Nelleke overal vandaan: Als ik op de fiets zit, op de bank aan het relaxen ben, bladen lees, aan het reizen ben, door leuke steden loop, via twitter tweets van anderen lees. Door het afstruinen van sites voor leuke kleding of dingetjes voor in huis en door het lezen van blogs. Eh ja… waar haal ik het niet vandaan?

Voor (beginnende) ondernemende creatievelingen heeft Nelleke nog wel suggesties: Volg je hart, je ziel. Blijf dicht bij jezelf. Als ik kijk naar mezelf had ik nooit door dat ik creatief was omdat ik er op de middelbare school niet uitsprong. Ik kan niet goed tekenen bijvoorbeeld.

Collages maken

Het enige waar ik erg goed in was is collages maken van folders en tijdschriften. Dat deed ik als kind elke dag. Ik zocht bijv mooie schoenen uit en maakte een schoenen collage. Ook was ik heel precies in het uitzoeken en combineren van kleding en kleuren.

Toen mijn ouders een interieurbureau in de hand namen voor een complete restyle van de woonkamer bemoeide ik me ermee omdat ik vond dat het bureau er niets van bakte. Toen er iets opgehangen moest worden in de badkamer vertelde ik aan de klusser en m’n moeder hoe dat precies moest zodat het in juiste ‘verhouding’ was met de rest.

Deze dingen zijn mij de laatste jaren gaan opvallen en vallen er steeds meer kwartjes. Als we op reis gingen met het gezin was ik degene die de juiste huisjes en plekjes uitzocht en me verdiepte in de streek die we gingen bezoeken. Zo creëerde ik een compleet plaatje waar we van konden genieten.

Als kind…

Ik trek hieruit de conclusie dat je kracht dicht ligt bij wat je als kind leuk vond om te doen.

Ik denk dat als je jezelf de ruimte geeft jezelf te zijn, je creativiteit de ruimte krijgt en het kan gaan stromen.”

Voor Nelleke is moeten is een gevaarlijk woord. “Zo moest ik van mezelf hulpverlener worden en later moest ik van mezelf een missionaris worden in een ontwikkelingsland. Nu moet ik steeds minder van mezelf en groei ik veel sneller, ben ik succesvoller en is het leven zoveel leuker!!”

Je eigen geluid

Levensbeschouwing is geen vak voor Nelleke, ze neemt het overal mee naar toe, ook in dit interview geeft ze een prachtig voorbeeld: “Je bent uniek… er is niemand zoals jij… en je eigen geluid laten horen of je kleur laten zien is wat ook de wereld om ons heen wil zien.

Als ik bijvoorbeeld in een winkel ben waar ze met passie hun ruimte hebben ingedeeld dan hoeft het niet mijn smaak te zijn maar ik voel de passie en dat geeft me een blij gevoel en werkt inspirerend.

Ga voor je droom. Die droom heb je niet voor niets. Kijk hoe je je onderneming aantrekkelijk kan maken voor het publiek maar leg er vooral je ziel en zaligheid in. Be captivating.

aESthEtic by NelltB.blogspot.com
twitter.com/NelltB

Als je dit een interessant artikel vond…

heb je vast ook interesse in mijn NIEUWSBRIEF!
Iedere week weer een nieuw ARTIKEL!