background-attachment

css referentieIn de serie artikelen op zondag komen we toe aan het CSS element background-attachment. Met background-attachment kun je een achtergrond laten meescrollen met de content, maar je kunt het ook vastzetten. Daarvoor wordt dit element het meest gebruikt.

De waarden van background-attachment
Background-attachment heeft drie waarden. Ten eerste de overerving(inherit), waarbij dus uitgegaan wordt van een eerdere waardebepaling. Daarnaast is er scroll, waarbij de achtergrond met de inhoud mee scrolt. Tenslotte fixed, waarbij je de achtergrond vastzet, en als je naar beneden scrolt, de achtergrond dus op dezelfde plaats blijft staan.

Standaardinstelling
De standaardinstelling voor background-attachment is scroll.

Voorbeelden

body {background-attachment: scroll;}
div.vast {background-attachment: fixed;}

Overigens gebruik je background-attachment altijd in combinatie met andere background waardes zoals ‘background-image‘.

In dit tekstblok is een achtergrondplaatje toegevoegd wat vastgezet is. Scroll maar eens… (overigens werkt dit niet in Internet Explorer 4.0 tot en met 6.0. dan werkt alleen fixed als het aan de body is toegevoegd)

Alle CSS elementen

Auteur: Bjorn Simmering

Mijn naam is Bjorn Simmering en met deze website ga ik dus door het leven als Meneer Simmering. Ik schrijf over HTML & CSS, websites maken, WordPress en meer... Lees meer over mij »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *