B&B in Antwerpen: Nooit stoppen met dromen!

In 2002 kochten Ton en Bie een statig pand in Antwerpen. 3 jaar later ruilde Ton zijn managementbaan in Eindhoven in om als ‘bouwvakker’ te gaan leven en aan de slag te gaan met de volledige verbouwing van het huis. Gebaseerd op de hotelervaring van Bie en de wens om hun grote huis te delen met andere mensen ontstond ‘Droom & Daad’. Een unieke plek met een verhaal.

Ton Jansen heeft een opleiding als industrieel ontwerper gevolgd aan de Designacademie in Eindhoven en heeft een eigen bedrijf opgericht en later verkocht aan een groot ontwerpbureau
Bie Franken heeft een carrière opgebouwd als internationaal Sales Manager bij een aantal grote bedrijven maar heeft een diploma Binnenhuisarchitectuur.

Willem Elschot

‘Droom en Daad’ is een deel uit een gedicht van de Antwerpse schrijver Willem Elschot. Tijdens Bie haar vele buitenlandse reizen verbleef zij in grote en dure hotelketens waar je voor elke extra service ook moest bijbetalen (dikwijls ging dit over hoge bedragen). Dit moest toch echt wel anders kunnen vonden beiden.

De voorgevel van Droom en Daad in Antwerpen

De voorgevel van Droom en Daad in Antwerpen

“We zijn met 1 kamer gestart om te zien of onze gasten, en natuurlijk wijzelf ook, deze formule fijn vonden. Dit bleek direct goed te vallen zodat we al snel aan een uitbreiding dachten. Op dit ogenblik kunnen wij onze gasten 2 appartementen en 2 ruime kamers aanbieden.”

De gast is Koning

“Wat ons plekje zo bijzonder maakt is de persoonlijke aandacht die wij aan alle gasten schenken. De gasten zijn bij ons echt wel ‘Koning’. Zo hebben de kamers allemaal een andere stijl.

Badkamer Villa des Roses

Badkamer Villa des Roses

De combinatie van kunst, design, antiek en zaken die we op de rommelmarkt hebben gevonden geeft een apart ’thuisgevoel’ in een statig pand met een verhaal. Dit combineert dan ook mooi met het feit dat ons huis in een heel stille straat in het midden van een jonge buurt met veel leuke en betaalbare café’s en restaurants ligt.

Dat we dan ook nog vlakbij het Centraal Station, de winkels en de belangrijkste invalswegen van Antwerpen liggen is een mooie extra!

Het bewijs dat “Droom en Daad” een bijzondere plek is, wordt geleverd door al die gasten die vrienden en familie naar ons verwijzen of die zelf graag terug komen logeren!”

Doorgang naar de expositie ruimte

Doorgang naar de expositie ruimte

Dreambuilding

Naast de B&B heeft het stel ook een firma met de naam DREAMBUILDING. Dit concept biedt ruimte aan een inspirerende vergaderlocatie met alle nodige faciliteiten, een kunstgalerie die ook veelvuldig wordt gebruikt door mode- en andere bedrijven als showroom of om een product- of boekpresentatie of een fotoshoot te organiseren.

Bie: “De combinatie met de gastenkamers zorgt ervoor dat de mensen hier ook nog kunnen overnachten als zij dit wensen. Ook hier is de persoonlijke service zeker één van onze troeven!”

Bouwen aan dromen

Bouwen aan dromen

Toffe plekken

In de buurt zijn er volgens Bie, vele, door niet-Antwerpenaren, onontdekte plekjes. Omdat dit een echte kunstenaars- en jonge mensenbuurt is komen hier dagelijks nieuwe toffe plekken bij.

“Onze favorieten zijn Brasserie Duval en Den Druiventros. Beide zijn gezellige eethuizen die een heerlijke maaltijd aan een zacht prijsje bieden.

Brasserie Duval in Antwerpen

Brasserie Duval in Antwerpen

Om de hoek van Droom en Daad heb je ook nog Café Mombasa waar je in een mooie retrosfeer een lekker “pintje” kunt drinken. Jong en oud zijn hier welkom en nogal wat bekende Antwerpenaren die ook in de buurt wonen, komen hier graag.

Heel leuk is ook de ‘Mokkakapot’ : een kunstbar waar je lekker kan lunchen of gewoon iets drinken, terwijl je van de wisselende tentoonstellingen en de objecten van jonge ontwerpers geniet. Ook hier hangt een supercreatieve en losse sfeer : de eigenaars zijn allebei kunstenaar.

Mokkapot

Mokkapot

Iets verderop ligt de Dageraadplaats in de Zurenborgwijk. Een heerlijk autovrij plein weg van het oude centrum, met veel leuke café’s en restaurants te midden van prachtige straten met statige huizen.”

Dromen genoeg

Bie en Ton hebben zelf ook genoeg dromen, teveel eigenlijk om op te noemen en niet te stoppen. “We zien wel wat ons pad nog kruist maar willen eventueel later graag ergens met zicht op water gaan wonen, omdat dit een enorme rust geeft. Dit kan in de stad of aan zee of op een boot(je), maar voorlopig vinden wij het hier in ons eigen huis nog prima.”

Bed en breakfast in Antwerpen

Droom en Daad kun je vinden in hartje Antwerpen, aan de rand van de wijk ‘Borgerhout’. Op zo’n 800 meter van het centraal station en met tram- en bushaltes dichtbij, is de bed en breakfast prima bereikbaar. Overigens kun je gewoon met de auto er naar toe en deze in hun parkeerkelder neerzetten zodat je daar je hele verblijf niet naar om hoeft te kijken.

Adres: Huybrechtsstraat 27-29, 2060 Antwerpen, België

Droom en Daad is echt een plek om je thuis te voelen!

 
Gratis ebook Fotografie!
 
Achter de Lens - In gesprek met inspirerende fotografen  
In gesprek met zes inspirerende topfotografen. Leer van hun kijk op fotografie...
 
‘Achter de lens’
6 fotografen vertellen hun verhaal
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren fotografen...
* Gratis winkans op mooie fotoboeken!
* Elke twee weken de mooiste fotografie en tips in je mail!

 

2 reacties

  1. Niek schreef:

    goed bezig, Ton. En Bie ook…

  2. J.van Dijk schreef:

    Prachtig project! Prachtige site! Maar vermits ik in Berchem woon is de kans dat ik hier ooit kom slapen niet zo groot….

    Veel succes in ieder geval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *