Susan Smit, de Heks van Limbricht. In dit adembenemende verhaal neemt Susan ons mee naar het laatste heksenproces in het jaar onzes Heeren 1674. Een prachtig waargebeurd verhaal natuurlijk geromantiseerd door Susan Smit, waarin Entgen juist door haar trots en haar eigenheid wordt meegesleurd in de waanzin van de dag.

Waarin mensen, als ze anders waren dan normaal, als ze zich durfden afzetten tegen de macht van de kerk of de gegoede burgerij, werden vervolgd of zonder proces gevangen werden gezet.

Entgen Luijten is een sterke vrouw die anders is dan de rest. Ze durft keuzes te maken terwijl ze vaak niet meer doet dan logisch nadenken, haar hart volgen en eerlijk is.

Beschuldigd van Hekserij

Entgen wordt gevangen gezet en gedurende het boek lees je het levensverhaal van deze vrouw. Ze wordt beschuldigd van Hekserij. Iets waar ze niet en nooit mee bezig is geweest. Maar omdat ze op een eerlijke manier omgaat met wat de natuur geeft en in oplossingen denkt, wordt ze als verdacht gezien.

Achterzijde van De Heks van Limbricht van Susan Smit

Achterzijde van De Heks van Limbricht van Susan Smit

Ook tijdens het proces vinden zaken plaats die je hart doen ineenkrimpen. Waarom gaan we zo met mensen om? Wat is de meerwaarde van deze keuzes?

Het bijzondere einde zorgt ook voor een stukje bespiegeling bij jezelf. Hoe makkelijk zetten we mensen niet in hokjes, zonder dat we het echte verhaal proberen te lezen, te ontdekken en te leren kennen.

De Heks van Limbricht is op ware stukken gebaseerd en is een prachtig verhaal wat sterke vrouwen (en mannen) moet aanspreken.