Geert Mak, hij zit aan tafel bij De Wereld Draait Door. Een rustige grijze, volgens hemzelf linkse man die de uitstraling heeft van je favoriete geschiedenis leraar. Hij heeft een nieuw boek geschreven. Het vervolg op In Europa.

Dit boek heet ‘Grote verwachtingen’. Dat heb ik ook van dit boek. Na het verhaal van Geert bij DWDD, bestel ik het boek natuurlijk meteen. Want ik ben fan van Geert. In Europa, Hoe God verdween uit Jorwerd, en De eeuw van mijn vader.

Grote Verwachtingen Geert Mak

Grote Verwachtingen, het nieuwe boek van Geert Mak

Geert zuigt je de geschiedenis in en weet zo treffend je naar een moment van langer geleden in te trekken. Dat is knap. Onweerstaanbaar knap. Als je leest wil je ook schrijver worden, er bij zijn om te ontdekken hoe het ging in die tijd die voorbij was.

Van 1999 tot 2019

In dit laatste boek neemt Geert Mak ons mee naar onze eigen geschiedenis. Een periode die we zelf mee hebben gemaakt.
Europa in de periode van 1999 tot, wat zal ik zeggen, tot vandaag. Je hoopt zelfs dat hij op eigen wijze alvast verklapt hoe de Brexit zal aflopen!

Dat gebeurt niet, maar wel neemt hij ons mee naar de een eerste dagen van het magische jaar 2000. Naar de oorlog in Syrie, de ellende in Ierland wat nagenoeg failliet was, de crisis die ook in Rusland enorme gaten sloeg en vervolgens de verkiezing van Trump.

Ik zal niet beweren dat je dit boek moet gaan kopen als je “In Europa’ hebt gelezen. Ik ga er eigenlijk vanuit dat je net zoals ik het boek meteen besteld hebt toen het uitkwam.

Geert Mak is de meester

Ik ga niet zeggen dat dit het beste boek is van Mak, gewoon omdat ieder van zijn boeken onnavolgbaar goed geschreven is.

Het is geschiedenis zoals het moet zijn en deze keer zo herkenbaar omdat je er zelf bij was. Je gaat weer even vijf, tien of 20 jaar terug in de tijd. Je denkt aan jezelf, waar jij was op oudjaarsavond 1999 of wat jij deed toen op 7 maart 2002 een bootje met immigranten omsloeg.

Geert Mak is meester, hij is de meester in het vertellen van de verhalen die verteld moeten worden. Die indruk maken, die je doen huiveren of glimlachen. Hij is de meester van onze geschiedenis!

Bestel dit boek

Meneer Simmering Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen!
Meld je GRATIS aan!