Logo DaWandaDaWanda, de Europese variant van Etsy, heeft sinds 6 augustus eindelijk een Nederlandse versie live gezet voor het publiek. Achter de schermen kon je al een kijkje nemen, maar nu is de site voor iedereen te bekijken.

Allerlei producten die zelf gemaakt of ontworpen zijn kun je er kopen. Dit kon natuurlijk al langer op de Duitse en Engelse versie, maar nu kan het nog eenvoudiger, in het Nederlands.

En natuurlijk kun je er ook je eigen DaWanda webwinkel aanmaken.

Een DaWanda winkel aanmaken

Een winkel aanmaken is tamelijk eenvoudig. Je moet dan wel unieke producten verkopen die je zelf maakt of hebt ontworpen. De stappen die je moet doorlopen spreken verder voor zich. De kosten die je maakt zijn enkel de kosten wanneer je een product hebt verkocht. Dit is 5% van de verkoopprijs.

Voor het plaatsen van een product worden momenteel geen kosten gerekend, al wordt dit in de toekomst niet uitgesloten.

DaWanda designmarkt

Bij een lancering hoort natuurlijk ook een mooie opening.

Aanstaande zondag wordt DaWanda Nederland feestelijk geopend met een designmarkt in het Meininger Hotel in Amsterdam.

designmarkt DaWanda Amsterdam

In dit splinternieuwe hotel wat dan ook opent zullen een honderdtal DaWanda verkopers zichzelf aan de bezoeker presenteren.

Het leuke van deze designmarkt is, naast dat het in Nederland is, dat de toegang gratis is. Zondag 12 augustus van 10.00 uur tot 17.00 uur ben je er welkom.

Tip: Momenteel is er bij de Spoordeelwinkel van de NS een actie waarbij je voor 19 euro naar Amsterdam kunt met de trein, vanuit iedere willekeurige plaats in Nederland. Lijkt me de moeite waard!

Een prachtig event dus, op een prachtige locatie.

Waarom op DaWanda?

Het voordeel van het opzetten van een winkel op DaWanda is natuurlijk dat je direct een groot publiek aanspreekt. Je kunt je richten op Europa, maar ook enkel op Nederland en dat is nu veel gemakkelijker geworden met een Nederlandse versie.

De Nederlandse versie van DaWanda levert een mooie blog op, een eigen Facebook en twitterpagina. Je kunt instructie en vragen in het Nederlands lezen en met andere gebruikers gewoon in het Nederlands overleggen.

Ik denk dat de Nederlandse versie van DaWanda een mooie aanvulling is voor al die creatieve en inspirerende ondernemers die Nederland rijk is.

DaWanda website

DaWanda volgens henzelf…

DaWanda is de online marktplaats voor alles wat bijzonder, uniek en handgemaakt is. Meer dan 150.000 winkels bieden bij DaWanda hun producten aan.

Producten die met liefde gemaakt worden en volledig aan jouw wensen kunnen worden aangepast. Hier vind je stijlvolle mode, tijdloze sieraden, kindvriendelijk speelgoed, maar natuurlijk ook supercoole graffiti-kunst, zorgvuldig gerestaureerde meubelstukken en luxe accessoires voor je huisdier.

Je vindt bij ons grote en kleine cadeaus, voor iedere gelegenheid en voor iedere portemonnee…

Als je dit een interessant artikel vond…

heb je vast ook interesse in mijn NIEUWSBRIEF!
Iedere week weer een nieuw ARTIKEL!