De 5 Allermooiste Treinboeken van 2022!

boeken over treinen 2022
boeken over treinen 2022

Treinen en boeken is een gouden combinatie. Elk jaar verschijnen er ontzettend veel boeken over treinen. Van kleine technische boeken tot koffietafelboeken met fantastische fotografie. Treinboeken zijn al met al een populaire niche in het boekenwereldje.

In dit artikel heb ik vijf boeken op een rij gezet die dit jaar zijn uitgekomen en wat voor mij persoonlijk de allermooiste treinboeken zijn. Natuurlijk een persoonlijke keuze, maar echt, ze zijn zeer de moeite van het kopen en lezen waard!

Atlas van de verdwenen spoorlijnen in Nederland

In Nederland lagen heel wat meer spoorlijnen dan waar er nu treinen over rijden. Er zijn honderden kilometers spoor die niet meer in gebruik zijn, of omgebouwd tot bijvoorbeeld een fietspad.
Deze atlas gaat in heel Nederland op zoek naar restanten van verdwenen spoorwegen. Van kleine viaducten tot omgebouwde stations, van overwoekerde spoortrajecten tot desolate terreinen waar nog restanten spoor staan.

De atlas bevat fraaie oude en nieuwe foto’s en is zeer gedetailleerd in de manier waarop gezocht wordt naar oude spoorlijnen.
Wanneer je dit boek hebt doorgekeken dan zul je ongetwijfeld zelf ook plekken tegenkomen en denken bij jezelf: zou hier ooit een trein hebben gereden? Fantastisch boek!!

Mooiste treinreizen – Lonely Planet

Tja Lonely Planet kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Een dikke aanrader dit boek omdat het je zonder dat je op reis moet al meeneemt op avontuur. dat is het fijne van deze boeken, je hebt de reis niet meer nodig om voor je gevoel al op reis te gaan.

Perron Europa – Uitgeverij Fjord

Wat een fijn boek! Dit is het boek waar je van wilde dat je het zelf geschreven had. Puur al omdat de auteurs natuurlijk zelf al heel Europa hebben moeten doorkruisen om de mooie verhalen te schrijven. Mooie foto’s, fantastische reizen (zeker niet voor de hand liggend ook) en heel veel praktische handige tips om ook zelf daadwerkelijk op reis te gaan.

De trein naar Tibet

Een prachtig verhaal van een treinreis die we nu even niet zouden kunnen maken. Vanuit Warschau, via Oekraïne en Rusland naar Tibet. Maja beschrijft wonderlijke ontmoetingen en neemt je echt mee op de reis die zij maakte in de voetsporen van Alexandra David-Neel.

Eerder schreef ik al een uitgebreide recensie over dit boek: Met de trein naar Tibet? Ik zeg doen!

Reis om de wereld in 80 treinen

Als Michael Palin op de cover zet dat je je mag voorbereiden op een zeer fijne rit, dan weet je dat je een goed boek te pakken hebt. Als National Geographic dit boek dan ook nog eens uitroept tot mooiste reisboek van het jaar, tja, wat moet ik er dan nog meer aan toevoegen. Dit boek neemt je mee op het avontuur van Monisha Rajesh over meer dan 70.000 kilometer sporen.

Vond je dit een leuk artikel? Elke week verstuur ik naar meer dan 400 leden '#spoorleven', speciaal voor de liefhebber van treinen en trams! Ook uitproberen? Meld je hieronder aan!

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *