De meest hippe wijk van Europa in 2022

Athene hipste wijk 2022 - Psiri

De meeste grote en bekende steden hebben wijken waar je beter niet kunt komen en wijken die hip en trendy zijn. Antwerpen heeft bijvoorbeeld het Eilandje. Een wijk waar je vijftien jaar geleden niks te zoeken had, guur, verkrot en niets te doen. Anno 2022 is het de meest hippe buurt van Antwerpen.

Zo heeft elke stad wel zo’n wijk. Een buurt waar je misschien een aantal jaar terug beter niet kon komen en wat met flinke subsidies en doorzettingsvermogen getransformeerd werd tot een geweldige plek, met leuke restaurantjes, fijne winkels en werkplaatsen voor kunstenaars.

time to momo verzamelde in de afgelopen maanden niet alleen de mooiste wijken van Europa in een overzicht, maar vroeg ook aan z’n lezers welke wijk nu echt het meest hip en trending is.

Psiri Athene

De verrassende winnaar: de wijk Psiri in Athene is verkozen tot de hipste wijk van Europa 2022.

‘Psiri is dé wijk voor streetart-liefhebbers, fans van terrasjes en vintage lovers.’ vertelt Marleen Veldhorst, sinds 2017 time to momo-local in Athene.

Psiri, een hippe wijk in Athene, Griekenland

Griekenland, Athene, september 2018; Serie foto’s in Athene, voor time to momo.
Fotografie Vincent van den Hoogen

‘De laatste jaren heeft de wijk een gigantische metamorfose ondergaan: van industrie- en arbeiderswijk naar de hipste hotspot van Athene. Van een plek die bevolkt werd door criminelen, bendes en ander gespuis is Psiri veranderd in de hipste wijk van Athene. Je vindt er winkeltjes met handgemaakte spullen, vintageshops, kunstenaars en werkplaatsen van traditionele ambachtslieden als de koperslager en de stoelenmatter. Verder stikt de wijk van de koffietentjes, cafés en restaurants en komen liefhebbers van streetart er zeker aan hun trekken.’

Athene is de stad met de hipste wijk van 2022

Athene is de stad met de hipste wijk van 2022

Psiri versloeg wijken als ’t Eilandje in Antwerpen, Katendrecht in Rotterdam en L’Eixample in Valencia. Nu zijn die wijken natuurlijk ook niet te versmaden!!

time to momo geeft al 25 jaar reisgidsen uit die de beste tips meekrijgen van echte locals die de juiste plekjes weten in de steden.
Zo kun je er van een aantal steden een app kopen waarmee je de stad kunt ontdekken. Maar, en dat vind ik natuurlijk het meest geweldig, ze hebben ook gewoon boekjes…

time to momo – Athene

Zo kun je, zonder meteen naar Athene te vliegen, de reisgids Athene kopen voor nog geen twee tientjes en kun je helemaal verdwalen in deze stad.
Met drie routes met alle bezienswaardigheden, een app inclusief deze wandelroutes en de meest fraaie fotografie.

Vond je dit een leuk artikel? Elke week verstuur ik naar meer dan 400 leden '#spoorleven', speciaal voor de liefhebber van treinen en trams! Ook uitproberen? Meld je hieronder aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *