Wanneer je een online bedrijf hebt is het belangrijk dat je klanten op een veilige manier kunnen betalen. Naast Ideal is er een tweede optie om mee te betalen, waarmee je internationaal uit de voeten kan. Paypal is een van de grootste aanbieders om betalingen mee te kunnen doen en te ontvangen.
Tegenwoordig verwerkt Paypal niet alleen betalingen met Creditcard, maar ook gewoon via een bank- of girorekening. Hiermee proberen ze vanzelfsprekend een graantje mee te pikken in de (in Nederland) door Ideal beheerste markt.

Is Paypal wellicht ook voor jouw online bedrijf een optie? Laten we de voordelen eens op een rij zetten.

Vertrouwd systeem

Paypal wordt vertrouwd in de internationale betalingswereld. Veel mensen zijn op de een of andere manier bekend met Paypal, op veel sites zoals Marktplaats kun je betalen met Paypal. Veel mensen hebben dan ook wel enig inzicht in de manier waarop Paypal werkt. Ze timmeren hard aan de weg om deze bekendheid uit te bouwen en te zorgen dat ze het betrouwbare imago steeds weer versterken.

Eenvoudige integratie

Paypal is erg eenvoudig te integreren in je website. Je hebt niet te maken met CGI scripts, het duurt niet lang om Paypal in een bestaande site te integreren. De stappen doorloop je vrij eenvoudig en daarna is het script makkelijk te plaatsen in de code van je site.

Geen opstartkosten

Je hoeft verder geen kosten van tevoren te maken. Per betaling wordt er een bedrag ingehouden, maar zonder betaling hoef je niets af te dragen. Het in te houden bedrag ligt ook nog eens laag. Daardoor is het opstarten nog laagdrempeliger.

Meerdere mogelijkheden

Voor de cursus Website maken heb ik gebruik gemaakt van betalen met Paypal. Er zijn meerdere varianten beschikbaar zoals eenmalige transacties, maandelijkse of zelfs wekelijkse abonnementsbetalingen, ook weer met en zonder eindtermijn.
Daarnaast houdt het systeem direct alle facturen bij waardoor je boekhouding erg eenvoudig te onderhouden is. Zeker met dergelijke producten is Paypal aan te raden.

Groter vereist specialisten

Wanneer je een webwinkel hebt met veel producten dan is het wellicht verstandig om er een kenner bij te halen om te zien hoe het systeem geïntegreerd kan worden. Bij een kleinere webwinkel is de eenvoud top!

Paypal toevoegen als betalingsmanier geeft de klant een veilig betaalmiddel en een eenvoudig betaalmiddel, de gebruiker zal het systeem als klantvriendelijk ervaren en daarom zeker terugkomen en Paypal vaker als betaalmiddel inzetten.

Meer weten

Meer weten over Paypal? Bekijk en ontdek Paypal zelf!

Als je dit een interessant artikel vond…

heb je vast ook interesse in mijn NIEUWSBRIEF!
Iedere week weer een nieuw ARTIKEL!