Doctype

Dit element wijkt in zekere zin af van de overige elementen, omdat hier sprake is van een element zonder attributen. Het doctype is een eis dat X(HT)ML stelt aan alle documenten die in deze taal geschreven worden. In feite zijn het de vastgestelde regels voor de syntaxis van je document. Oftewel, hierin wordt vastgelegd welke opdracht welke tag moet uitvoeren.

Er zijn drie verschillende DTD (Doc Type Declaration). Ten eerste de strikte (strict). Deze is er voor degenen die zich zo strikt mogelijk willen houden aan de gestelde regels van W3C.
Ten tweede is er de transitional. Deze geeft de webmaster iets meer vrijheid. Als laatste is er een voor degenen die met frames werken; Frameset. Hieronder volgen de drie declaraties zoals je ze kunt overnemen in je site, maar eigenlijk zou je je eigen versie in je website moeten opnemen en daar naar moeten verwijzen, maar goed…

Strict

<!DOCTYPE htmlPUBLIC “-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN”
“http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd”>

Transitional

<!DOCTYPE PUBLIC “-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN”
“http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd”>

Frameset

<!DOCTYPE PUBLIC “-//W3C//DTD XHTML 1.0 Frameset//EN”
“http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-frameset.dtd”>

Alle elementen XHTML1.0 Strict

Auteur: Bjorn Simmering

Mijn naam is Bjorn Simmering en met deze website ga ik dus door het leven als Meneer Simmering. Ik schrijf over HTML & CSS, websites maken, WordPress en meer... Lees meer over mij »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *