Een nieuw theme

Het uiterlijk van html-site, het artikelen gedeelte althans, is aangepast. Het forum laat ik voorlopig even voor wat het is.
Ik heb gekozen voor een eenvoudig theme waarbij ik niet teveel aan de opzet veranderd heb, maar als je naar het stijlblad kijkt is alles veel eenvoudiger geworden. Daarnaast is de htmlcode opgeschoond, iets wat de snelheid van de site ten goede zal komen.

Voor het forum vind ik dat het wat lastig is om dezelfde opzet te hanteren als voor de artikelen. Het forum is een steeds meer op zichzelf staand onderdeel geworden en ik wil wellicht binnenkort al, overstappen naar een ander forumsysteem. Iets wat ik overigens al langer wil, maar wat tijd kost en dus wat naar achteren is geschoven. Wellicht is het daar nu tijd voor.

De artikelen zullen zo veel mogelijk in een dagelijkse frequentie verschijnen, met uitzondering van het weekend. Zoals je wellicht hebt opgemerkt verschijnen er ook gastartikelen. Er staan er nog enkele op de rol. Ik ben ooit begonnen met een overzichtsartikel op zaterdag met betrekking tot het forum. Mocht er iemand zijn die interesse heeft om dat stukje op zich te nemen, dan moet je dat even laten weten.

Veel leesplezier verder en laat weten wat je er van vindt.

bjorn

16 gedachten over “Een nieuw theme

 1. Daan schreef:

  Oké. Er kunnen nog veel dingen beter, en er zijn ook veel dingen al verbeterd.

  Wat ik wel zou doen is het forumgedeelte alsnog stijlen naar de homepagina, dat geeft toch een gevoel van eenheid.

 2. Anywhy schreef:

  Ik ben het eens met Waldio, de kleur moet iets worden van héél donker grijs 😉

  Ook de tekstvakken van 'Reageer' (het veld; naam, email + reactie) kunnen mooier. Zoals:

  input {
  border: 1px solid grey;
  }

  Dat zou het ook strakker maken, want de header is ook redelijk strak 🙂

 3. B. schreef:

  Je zou zeggen dat HTML-site een site is om mensen het maken van websites te leren. De vele forumpost en vele blogpost over het altijd maar geld verdienen laten dit ook zien. Ik begrijp dus nog steeds niet waarom er geen enkele moeite gestopt wordt in een mooi design voor de website. Laten zien wat je kunt. Ik vind het niks…

 4. Bjorn Simmering schreef:

  @B.
  Ik vind het design nu wel mooi, maar dat terzijde. HTML-site gaat met name over de functionele kant van websites maken en niet over mooi webdesign.

  Ik heb nooit de illusie gehad dat ik designer ben en dat ik goed ben in het maken van een fraai design. Daar zijn anderen veel beter in, mij gaat het meer om de technische aspecten.

  Naar mijn mening zijn het ontwerpen en het bouwen van een website twee verschillende dingen die nogal eens door elkaar gehaald worden.

  Als ik een website maak voor anderen dan laat ik een ontwerp maken door een designer en zelf bouw ik de website dan met behulp van HTML en CSS.

 5. Daan schreef:

  Maar, net omdat de website zelf niet gaat over het 'mooie' maar meer over het functionele, hoeft het toch niet zo te zijn dat het ontwerp dan maar afgeraffeld word?

 6. Daan schreef:

  Oké, slechte woordkeuze, niet helemaal mijn bedoeling. Excuses.

  Maar dan nog, waarom zou je niet een op en top ontwerp willen dat in de puntjes perfect is, alleen omdat HTML-Site dan over de functionele kant van webdesign gaat?

 7. ReneV schreef:

  Eerlijk gezegd vind ik het een beetje koud.
  Er word in het design in mijn ogen te weinig gewerkt met kleuren en onderscheid van post, reacties etc.

  De header valt echt op, terwijl het menu totaal niet opvalt.
  Is het niet beter dat het menu opvalt en het logo ?

  Ook de artikelen, een licht achtergrond kleur aan de titel, zo ook in reactie zal het duidelijker maken.

  Dit is mijn mening dan…

  M.vr.gr. Rene

 8. Klaas schreef:

  Het gaat natuurlijk voornamelijk om de functionaliteit.
  Laat de "afkrakers" een voorbeeld geven, kunnen we daar misschien ook wat van leren.

 9. ReZon schreef:

  Als de gehele website er straks zo uit ziet vind ik h'm er netjes uit zien.
  1 ding vind ik ook, het menu valt niet echt op.
  en misschien een padding of margin-bottom in de footer, wordpress staat nu wel erg laag tegen de bodem aan.
  Suc6 Bjorn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *