Een nieuwe manier van adverteren

Er zijn veel manieren om te adverteren. Google Adsense advertenties plaatsen is wellicht de meest bekende. Ik zie echter een nieuwe vorm, tenminste voor mij nieuw, verschijnen op verschillende websites. De mini advertentie. Met behulp van een favicon wordt een heel kleine advertentie getoond (16×16 pixels). Wellicht is het je hiernaast al opgevallen. Anders nu wel.

Ik ga deze manier dus ook uit proberen. Het biedt namelijk een aantal voordelen. Het is voor de adverteerder een goedkope manier. Het is de moeite waard omdat je een link hebt geplaatst. Het is toch opvallend, zonder dat het erg storend wordt.

De vraag is natuurlijk wat uiteindelijk de opbrengst is van dit soort advertenties voor de adverteerder. Omdat ik ermee start weet ik niet wat de doorklik ratio is, maar dat komen we snel genoeg te weten.

Ik ga starten met een bedrag van 9 euro per maand voor deze mini advertentie. De eerste maand kost je echter maar 2 euro! Je linkje komt dan op iedere pagina van html-site te staan. Betalen gaat via Paypal.

Interesse? Ga dan naar de adverteer pagina. Je link staat binnen 24 uur op html-site.

Ja, ik wil adverteren!

p.s. Nu instappen betekent dat je voor 9 euro per maand adverteert op een website die maandelijks bijna 100.000 bezoekers trekt. Wellicht wordt het een succes en betaal je later veel meer voor hetzelfde linkje. Als je met deze prijs instapt dan gaat de prijs zeker niet omhoog.

14 gedachten over “Een nieuwe manier van adverteren

 1. basjan schreef:

  Dit is een heel erg goed idee Bjorn zeker omdat het Favicon's (formaat) zijn kun je er veel leuke creatieve dingen mee doen..

  Alleen vind ik het minder geschikt om ze zo met een aantal naast elkaar direct naast de "big boys" te zetten.

  En creatieve manier zou kunnen zijn:
  Dat je op deze manier je blog artikelen zou kunnen "verkopen" ..zeker omdat ze het formaat hebben van een regel tekst kunnen ze mooi bijv. onder een titel,
  Dit artikel is gesponsord door: en dan een aantal kleine Favicon's in-line.

  Maar dit is gewoon maar even snel 1.2.3 gedacht om 2:35.

 2. Michel schreef:

  Hoi,

  Wil best je nieuwe manier van adverteren testen/kopen.
  Hoelang gaat het lopen? Hoe zeg ik op? Zijn wat dingen die volgens mij ontbreken op je site?

  Hoor graag van je!

  Groeten,

  Michel

 3. Storm schreef:

  Björn, ik vind het een leuk idee maar wel erg duur.
  Als je maar één favicon voor 9 euro per maand krijgt (dat is wel 108 euro per jaar) waarvan nog nauwelijks bewezen is hoeveel bezoekers het oplevert…

  Als ik in jouw positie stond, het is natuurlijk helemaal jouw keuze, zou ik eerst lage prijzen van bijvoorbeeld 2 à 3 euro per maand innen.
  Als je dan veel uitgaande links naar de adverteerders ziet dan zijn er veel bezoekers.
  Je kan dan extra adverteren dat je hier kan adverteren tegen die lage prijzen.

  Daarna komen er opeens heel veel adverteerders opdagen.
  Je kan daarna de prijzen verhogen met een goed argument dat de vraag naar adverteer-plek heel erg hoog is en dat je bij lage prijzen niet voor iedereen ruimte hebt.
  Dan verhoog je de prijzen gestaag…

  Zou dat mogelijk beter werken?

 4. Bjorn Simmering schreef:

  @Storm, bedankt voor je opmerking. dit is een afweging die ik ook heb gemaakt hoor. en meestal is dit een lastige afweging. Daarom heb ik gekozen voor een maand proberen voor 2 euro. Geen geld natuurlijk.
  9 euro per maand lijkt veel, maar is zeker zakelijk gezien een schijntje. Er worden maandelijks bijna 200.000 pageviews gegenereerd. Dat is een behoorlijk aantal, en op elke pagina staat het linkje weer opnieuw.
  Ik zal er eens over nadenken…

 5. Daan schreef:

  Misschien is het mogelijk om dmv een PHP'tje of een JS'je de favicons te laten rouleren in een willekeurige volgorde?

  Dat zou eerlijker zijn voor de adverteerders, zodat ze niet benadeeld worden doordat ze niet als eerste in 'het lijstje' staan.

  Verder vind ik het een goed idee 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *