Een vintage legerkoelbox – urbans en indians voor buitengeluk
Ergens in mij zit nog steeds die stoere man die op jacht gaat en aan het einde van een dag thuis komt met een net gevangen beer ofzo… nou ja, ahum, niet dus…
Maar wat wordt ik toch weer die stoere man als ik een vintage legerkoelbox in mijn Landrover laad en daarmee ga toeren naar onbekende einden.
Daar, ergens in de verte, zoeken we een plek en laden we even uit. Uit de koelbox halen we een paar flessen drinken, we steken een draagbaar kampvuur aan en we nestelen ons op een stoer kleed.
Zie daar het verhaal van urbans en indians
Een supergave webwinkel vol met buitenspullen om te kamperen, de natuur in te trekken, of zelfs om gewoon thuis te blijven…
Achter het canvas doek van urbans and indians, vind je Mariëlle en Linda. “Wij zijn groot fan van buiten zijn, kamperen, luisteren naar de nachtegalen en met vrienden tijd doorbrengen onder de sterren.”
Mariëlle en Linda kregen het kamperen allebei mee van huis uit. “Slapen in een vouwwagen, een oldtimer caravan, een voormalige ambulance, een stacaravan, een tenthuisje; we hebben het allemaal gedaan.”
“En ook: slapen op het strand, slapen in een tent zo groot als een paraplu en later – vooruit dan – in een flink grotere tent.”
Omdat ze niet gelukkig werden van het reguliere aanbod van kampeer- en outdoorwinkels, zijn ze Urbans and Indians gestart. “Want we vinden onze vrije tijd te kostbaar om tegen lelijke spullen aan te kijken.”
We zijn er voor urbans EN voor indians
“voor mensen die vooral op hun balkon of in het stadspark genieten van buiten zijn, maar ook voor mensen die de natuur in trekken of rondreizen met hun campertje of tent.”
“Die tegenstelling zit ook in ons.”
“Wij wonen zelf allebei in de stad en houden van het stadse leven. Maar als het even kan, struinen wij ook heel graag door het bos, of trekken we rond met onze tent.”
“Het allerleukst vinden we producten die voor beide situaties geschikt zijn; een lichtgewicht stoel die fijn is bij de tent, maar tegelijkertijd ook zo mooi dat je hem met plezier in je huis of op je balkon zet.”
Voor de dames van urbans en indians is de community is heel belangrijk: “Dat is de plek waar we inspireren, informatie delen, tips geven, recepten plaatsen, DIY-tutorials tonen.”
De shop is er voor de verkopen, de community is de inhoudelijke verdieping.
“Wij vinden het het allerleukst om niet alleen de Dutch Oven te verkopen, maar ook recepten te bieden om er in te koken. We merken dat steeds meer mensen de community ontdekken en er op reageren.”
“Het is heel inspirerend om te horen wat onze bezoekers er van vinden. We hopen dan ook dat steeds meer mensen hun favoriete buitenrecept, hun speciale firestarter tip of hun wanderlust met ons delen.”
Op de vraag wat het favoriete product is van Mariëlle en Linda, raken ze niet meer uitgepraat: “Dat zijn er heel veel! De vlinderstoel van Lafuma vinden we een briljant ontwerp. Lichtgewicht, inklapbaar, comfortabel en ook nog eens heel mooi.
Verder de canvas rugzakken van Royal Republiq, met een mooie old school uitstraling, maar wel met een laptopvak.
De klassieke thermosfles van Stanley
Elke bouwvakker in Amerika heeft deze iconische fles zo ongeveer. Hij is oersterk en isoleert als een tierelier.
Zoals een klant zei: ‘Rijd ik helemaal vanuit Nederland de Grossglockner over, brand ik nóg m’n bek aan de koffie!’.
Ook de stormlantaarn van porselein die gewoon werkt op elektriciteit.
En de Classic Bell tent
Zo’n 150 jaar geleden als legertent ontworpen door Sir Henri Sibley op basis van 2 vereisten: hij moest razendsnel op te zetten zijn en staan als een huis. Die 2 eigenschappen maken hem nog steeds erg geliefd bij mensen die van katoenen tenten houden. We hebben er zelf ook een en de binnenruimte is echt geweldig. Hij is 3 meter hoog; je kunt binnen dus gerust even met je armen zwaaien of de tango dansen als je er zin in hebt. ‘Onze kampeerloft’ noemen we hem altijd.”
Tot nu toe hebben de dames zich vooral gericht op ‘do it yourself marketing’: free publicity genereren via de bladen (persberichten sturen, producten uitlenen voor fotoshoots), een tweemaandelijkse nieuwsbrief versturen, bloggen op de community en social media (twitter, Facebook, Instagram).
Daarnaast organiseren ze pop- up stores en tentenshows.
“Ook werken we samen met onze partner Weltevree; we hebben een gezamenlijke winkel in de Staalstraat in Amsterdam en we presenteren onszelf regelmatig samen op evenementen.”
http://youtu.be/_t_AhYHGTjI
Tenslotte zijn we gastblogger op de sites van Caravanity en Camping Bakkum.
Inspiratiebron voor ‘buiten zijn’
Wij willen dat over een jaar meer mensen ons kennen en ons beschouwen als een inspiratiebron. ‘Buitenrecreatie’, ‘outdoor’ – als je houdt van buiten zijn, loop je meteen tegen termen aan met een nogal eenzijdig imago.
Associaties met paars nylon, blauw plastic koelboxen en fleecetruien dringen zich snel op. Terwijl het echt anders kan. We hopen dat wij toonaangevend kunnen zijn in het “buiten zijn nieuwe stijl”.
De ultieme kampeertip?
“Ga voor avontuur! Het leukste van een tent is, dat hij geen fundering heeft. Ga niet 3 weken op 1 plek staan, maar ga op ontdekkingsreis en trek rond.
Zo kom je pas los van je dagelijks leven en je dagelijkse denkpatronen. Die fundering, dat heb je thuis wel.
Het fijne van vakantie is een beetje wind door je hoofd.
Verder nogal voor de hand liggend maar niet minder waar: TRAVEL LIGHT.
We zien soms mensen reizen met hun halve inboedel: skelters, rolschaatsen, schotelantennes, miniwasmachines. Laat het lekker thuis.
Een skelter kun je huren en weet je hoe leuk een Italiaanse wasserette is?
Verder nog een camp craft tip: heb je ’s nachts liggen rillen in je tent omdat de nachten toch kouder zijn dan je had verwacht? Haal kartonnen dozen bij de lokale supermarkt, maak ze plat en leg ze op de bodem van je tent. Eventueel een wollen deken er overheen en daarbovenop pas je matje of luchtbed. Je slaapt geheid een stuk warmer.
En neem een katoenen tent, dat is zo veel fijner dan niet-ademend nylon.
urbansandindians.com
Facebook.com/urbansandindians
Twitter.com/urbansandindians
Interessant wat je schrijft over do it yourself marketing. Heb je nog tips en tricks om gratis publiciteit in bladen te genereren en je daarin op een positieve manier neer te zetten?