meneer simmering

Menu Close

Gastschrijver worden?

De laatste tijd gaan er stemmen op dat het interessant zou zijn om html-site toegankelijk te maken voor gastschrijvers. Dit is natuurlijk een goed idee. Gastschrijvers kunnen een andere visie hebben, dingen anders verwoorden en natuurlijk over andere onderwerpen een tutorial schrijven. Vanaf nu wil ik html-site open stellen voor anderen om artikelen te schrijven. Deze artikelen mogen gaan over alle aspecten die te maken hebben met het bouwen van websites. Maar hoe ga ik dit praktisch doen?

Er zijn meerdere mogelijkheden. Ten eerste de incidentele gastartikelen, ten tweede de structurele artikelen. Daarnaast wil ik het hebben over de mogelijkheid dat je betaald krijgt voor je werk.

Incidenteel schrijven

Als je een eigen website hebt en je leest de artikelen op html-site, dan weet je dat het belangrijk is om backlinks te hebben. Deze kun je maken door het schrijven van een gastartikel. In een dergelijk artikel wordt altijd een link opgenomen naar de door jouw gewenste pagina/ website met de door jouw gewenste keywoorden. Door dit in je verhaal in te passen wordt een dergelijke link sterker, maar ook het artikel kan daardoor effectief zijn.

Structureel schrijven

Naast af en toe een artikel schrijven wil ik ook de ruimte bieden aan mensen die graag structureel een artikel willen schrijven. Zo kan ik me voorstellen dat je een bepaald onderwerp hebt waarover je veel weet en waar je wat over kwijt zou kunnen. Door bijvoorbeeld wekelijks of twee-wekelijks een artikel te schrijven bereik je een groot publiek, maar je gaat jezelf ook neerzetten als een expert op een bepaald gebied, waardoor je aanzien stijgt en meestal wordt er ook geklikt naar je eigen website.

Als je bijvoorbeeld veel weet over het onderhouden van een webserver, dan presenteer je jezelf als expert op dit gebied en mensen met specifieke vragen zullen zeker naar jou toegaan.

Hierbij wil ik zeker melden dat ik in de toekomst meer cursussen wil gaan aanbieden op html-site en ook hierin kun je natuurlijk een bijdrage gaan leveren mocht je dat willen.

Wat levert dat op?

Hierboven heb ik al enkele voorbeelden genoemd van zaken die het schrijven op html-site oplevert. Meer bezoekers naar je eigen website. Relevante backlinks vanaf html-site. Door jezelf te presenteren als expert aan een grote groep mensen kun je voor je eigen (aan websites bouwen gerelateerde) bedrijf meer geld vragen als je wordt ingehuurd.

Wat betreft het financiƫle plaatje wil ik melden dat ik wil betalen voor kwalitatief goede artikelen. Daar ga ik geen bedragen voor noemen, maar dat is afhankelijk van de kwaliteit en de afspraken die we individueel kunnen maken. Wanneer je met een goed voorstel komt zal ik dat zeker in overweging nemen.

Tot slot

Ik denk dat gastschrijvers een toegevoegde waarde kunnen zijn voor HTML-site. Ik hoop op een goede respons zodat ik enkele (gast)schrijvers kan toevoegen aan het team van html-site. De site zal er beter van worden. Neem, als je interesse hebt, contact met me op via webmaster@html-site.nl of met het contactformulier.

O ja, een retweet van deze pagina is wellicht een goed idee, hoe meer mensen er van weten hoe beter natuurlijk!

Als je dit een interessant artikel vond…

heb je vast ook interesse in mijn NIEUWSBRIEF!
Iedere week weer een nieuw ARTIKEL!