Hoe je meer uit Adsense haalt

Adsense goed toepassen maakt het verschilNog steeds is Google Adsense een van de meest eenvoudige en toegepaste manieren om geld te verdienen met een website. Maar veel website eigenaren vinden het lastig om structureel wat meer te verdienen dan een paar euro per maand. Voor een aantal websites is het echter zo dat er blijkbaar wel veel geld te verdienen valt met Google Adsense. Hoe maken zij het verschil dan?

Basisprincipes van Adsense

Er zijn enkele basisprincipes zoals die overal in het leven zijn. Dit geldt dus ook voor Google Adsense. Heb je deze basisregels niet door dan zul je het nooit halen tot het hoogste niveau.

Er zijn dus enkele bewezen methodes die ervoor kunnen zorgen dat je Adsense inkomsten flink zullen toenemen wanneer je deze toepast:

De grootte van een Adsense advertentie

Pas op je website twee groottes advertenties toe. Kies ten eerste de grote rechthoek van 336px x 280px. Deze zorgt voor de hoogste inkomsten en doorklikratio.

Een hoog doorklik ratio is de belangrijkste manier om je inkomen door Adsense te verhogen. De grote rechthoek heeft een formaat waardoor de links vrij normaal lijken en waardoor bezoekers hier dus gemakkelijker op klikken.

De kleur van je Adsense advertentie

Ook al zijn Google advertenties zodanig herkenbaar, het is helemaal niet verkeerd om deze in de layout van je website te laten vallen. Door bijvoorbeeld de kleur van de links gelijk te maken met de kleuren van de Adsense links zorg je ervoor dat mensen wat makkelijker klikken op deze advertenties.

Door wat te experimenteren en de verschillende gekleurde advertenties een eigen unieke ID mee te geven kun je testen wat het beste werkt.

Gebruik in ieder geval dezelfde achtergrondkleur als de rest van je website. Gebruik vooral geen randen om de Adsense advertenties. Hierdoor zet je de advertenties apart van de rest van je inhoud.

Plaats Adsense ‘boven de vouw’

Zorg dat de advertenties als eerste in beeld komen. Wat in beeld is zal een groot verschil maken ten opzichte van advertenties die niet in beeld zijn. Aan het einde van een artikel een adsense blok plaatsen is wel weer handig, aangezien daar de bezoekers weer een beslismoment hebben wat te doen na het lezen van een artikel.

Zorg voor relevante inhoud

De inhoud van de Adsense advertenties wordt aangepast op de inhoud van je website. Het is dus van belang dat je goede inhoudelijke content schrijft zodat de juiste advertenties bij de artikelen komen te staan.
Er zijn verschillende manieren om te achterhalen wat goede kernwoorden zijn, waar goed voor wordt betaald.

Lees de richtlijnen van Google Adsense goed en hou je er aan!

Het is van groot belang dat je goed kennis hebt van de richtlijnen van google over het Adsense programma. Overtreden van deze richtlijnen zorgt voor een ban. Dat kun je het beste voorkomen. Geef daarom gewoon geen gegevens van je eigen account prijs aan anderen, denk bijvoorbeeld aan CTR en inkomsten.

Als je dit een interessant artikel vond…

heb je vast ook interesse in mijn NIEUWSBRIEF!
Iedere week weer een nieuw ARTIKEL!

4 Reacties

Voeg toe →

  1. Sorry ik wil niet betweterig of zo zijn maar "hoe je er aan"?

  2. Goed artikel, waarin bruikbare tips worden gegeven. Ik heb die ads ook behoorlijk onder handen genomen en ze zelfs op een aantal subpagina's niet meer terug laten komen. Na die veranderingen zijn de inkomsten verdubbeld.
    De tip met de grote rechthoek is toch wel een beetje voor weblogs bedoeld (daar doe ik dat ook), maar op een website met sidebars kan het een betere keuze zijn om te kiezen voor 120×240 of 120×600. Zo zijn in ieder geval mijn ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *