Press "Enter" to skip to content

HTML-site in het engels?

engelse versieVooralsnog ben ik met HTML-site actief in het Nederlands en dat doe ik al een paar jaar. Enige tijd geleden heb ik ook HTML-site.com geregistreerd, deze linkt nu gewoon door naar deze site, maar ik had er ooit de bedoeling mee om een Engelstalige versie van de site mee te starten.

Natuurlijk is dat makkelijker gezegd dan gedaan, het heeft meer voeten in de aarde, in mijn opinie, dan het installeren van een plugin die met behulp van Google alle artikelen vertaalt. Ik wil dan ook zorgen voor een goede vertaling.

Nu is mijn Engels niet slecht, maar om alle artikelen naar het Engels te gaan vertalen is gewoon te hoog gegrepen, of onderschat ik mezelf nu?

Wat vinden jullie als lezers en bezoekers van HTML-site, moet ik eens een serieuze kans wagen en HTML-site.com gaan exploiteren en ook in het Engels gaan of laten schrijven? En hoe zou ik dat volgens jullie aan moeten pakken, met andere woorden, hoe zou jij dat aanpakken?

Ik ben benieuwd…

13 Comments

 1. Andries Andries 10 november 2009

  Ja, wat zal ik hier op zeggen? Aan de ene kant, zeg ik ja, gewoon doen. Alle kreten zijn al in het engels (standaard), dus waarom niet in het engels. Aan de andere kant, de verklaringen in het nederlands zijn weer gemakkelijker voor ons Nederlanders. Misscgien dat je een grotere groep bereikt. Maar aan de andere kant heb je al een site in het engels http://www.w3.org/??

 2. Kees Kluskens Kees Kluskens 10 november 2009

  Lijkt mij in principe een goed idee, alleen het probleem is dat je dan erg veel concurrentie hebt.
  Ik lees elke dag http://design-newz.com/ even door; die website plaatst nuttige artikelen van allerlei blogs over websites maken in 1 feed (misschien een tip :P).
  Daarentegen bereik je wel een vele malen grotere doelgroep. Ik zou het wel doen als ik jou was. Onthoud trouwens wel dat mensen van lijstjes houden (de 10 beste …).

  Succes!

 3. Volkie Volkie 10 november 2009

  Leuk ideetje maar als mensen hulp nodig hebben gaan ze naar het forum, en dat moet dan ook vertaald worden…

 4. eophetnet eophetnet 10 november 2009

  Wat je ook kan doen is de html-site in het engels publiceren als een soort light versie. Dat je het langzaam opbouwd zeg maar.

  • admin admin 10 november 2009

   @eophetnet
   Goeie suggestie, daar zat ik ook al over te denken.
   @volkie
   Ik zou dan een apart forum starten, of helemaal geen forum
   @Kees
   Bedankt voor de tip(s), inderdaad is er veel concurrentie, maar dat is er in Nederland ook
   @Andries
   De Engelstalige versie komt er niet voor in de plaats hoor.

 5. Maarten Maarten 10 november 2009

  Persoonlijk denk ik dat je onderwerp (HTML / Webdesign) te generiek is om te kunnen concurreren in het Engels. Er zijn al veel goede sites/blogs over dit onderwerp, je zal er dus echt 100% voor moeten gaan en met een strakke website moeten komen met kwalitatief zeer goede artikelen. En dan nog krijg je het zwaar… Ik zou een ‘smaller’ onderwerp kiezen waarbij nog niet zo ontzettend veel concurrentie is… heb je ergens een specialisatie in?

 6. Daan Daan 10 november 2009

  Ik geef Maarten groot gelijk, de concurrentie is te groot in het Engels. Je site draait op het moment goed, dus waarom zou je je hele plan veranderen? Focus je gewoon op het verbeteren van de Nederlandse versie 🙂

 7. Rene Rene 10 november 2009

  Ik ben het eens met Maarten en Daan.
  Mijn eerste gedachte toen ik het bericht las was, waar wil je aan beginnen?
  Maar dat is niet mijn zaak.
  Aan de andere kant wil je misschien je horizon wel verbreden.
  Waar je ook voor kiest suc6

 8. Dave Dave 11 november 2009

  Ik denk dat je het niet moet gaan doen, vroeger wilde zocht ik altijd naar veel sites die me hulp bode!

  Alles was in engels, en had je een Nederlandstalige was het gewoon slecht.

  De rede waarom ik hier dus al zolang kom is omdat ik hier goed geholpen word (tegenwoordig wel iets minder dan vroeger). En Engelstalige sites zijn er in overvloed.

  Succes.

 9. DNA DNA 12 november 2009

  “(tegenwoordig wel iets minder dan vroeger).”

  tssss….

 10. Sebastiaan Sebastiaan 14 november 2009

  Als het moet wil ik wel al je artikelen voor je vertalen hoor 😉 Voordeel van tweetalig opgevoed zijn. (Nederlands en Engels)

 11. netherlandsmarine netherlandsmarine 23 november 2009

  Het zou wel erg mooi zijn om deze site in het engels te hebben. Gewoon voor mensen over de hele wereld zou het een goede bron van info zijn. Maar, als je kon kiezen tussen een super goede site in het Nederlands, die er gewoon met kop en schouders bovenuit steekt, of een site die in het Nederlands goed is en de Engelse versie, mooi maar niet echt geweldig. Gewoon omdat er al veel Engelstalige site’s zijn. Ik vind (mijn mening) dat je gewoon een kei goede Nederlandstalige site moet maken. En dat Engels, ach… er zijn al heel erg veel Engelstalige site’s over HTML enzo.

 12. Kramer Kramer 13 mei 2011

  Ik snap dat het een beetje laat is deze reactie, maar hoop dat je hem als webmaster toch nog krijgt. Ik denk dat je een hele goede website, en domeinnaam hebt, om te expoiteren naar het buitenland. Je zou je website vertaling kunnen laten doen door professionals. Dan hou je je bezoekers beter vast dan gebruik te maken van Google.

  Kijk bijvoorbeeld eens bij : http://www.easytranslation.nl/diensten/nederlands/vertalen-nederlands-engels

  Succes met je website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *