jewebsitemaken.nl een review.

Een nieuwe eend in de bijt op het gebied van websites bouwen is www.jewebsitemaken.nl. Deze website is pas kort online en kon dus wel een review gebruiken. In de video die ik over deze site gemaakt heb, bespreek ik wel enkele punten van kritiek. Maar aan de andere kant is het wel een site waar over nagedacht is. Volgens de maker heeft de site een behoorlijke voorbereidingstijd gehad en dat is te zien aan de vormgeving. Prima gebruik van HTML en CSS. Mooie plaatjes. Wat dat betreft top. Net jammer dat het een template is zie ik achteraf…

Kom ik echter bij de bedoeling van de site dan heb ik nog wel wat vraagtekens. Het zit hem dan met name in de manier waarop de site is opgezet. Je kunt voor jezelf bepalen wat je bent, beginner, gevorderde, expert of iets er tussenin. Wanneer je daar dan op klikt krijg je een rijtje met links of websites die blijkbaar aanbevolen worden. Wanneer je daar weer op klikt krijg je een korte uiteenzetting over de betreffende website met een beoordeling, zonder dat er echt duidelijk wordt gemaakt dat je dan een website kunt maken, of een aftreksel daarvan.

Soort startpagina

Al met al wordt het me duidelijker dat het meer werkt als een soort startpagina, terwijl het me in eerste instantie meer doet beloven, namelijk dat ik op verschillende niveaus kan leren om een website te maken. Daar doet deze website niet aan. Deze website linkt door naar andere sites die je daar mee helpen.

Geld verdienen

Ik heb er niets op tegen dat mensen proberen geld te verdienen met websites. Moet je het wel op de goede manier doen. Deze website mist mijns inziens de boot een beetje doordat Adsense advertenties verstopt zijn onderaan de website. Ik weet het, sommige bezoekers van html-site denken er anders over…
Ook kunnen er gemakkelijk affiliate links geplaatst worden naar bijvoorbeeld de site van Alphamegahosting.

Er zit dus best wel potentie in de site, het idee is aardig, maar het mag allemaal wat sterker neergezet worden. Maar de juiste start is zeker genomen.

Als je dit een interessant artikel vond…

heb je vast ook interesse in mijn NIEUWSBRIEF!
Iedere week weer een nieuw ARTIKEL!

17 Reacties

Voeg toe →

 1. Eindelijk een review die wat kritischer is! Erg goede review :). Ik ben het met je eens, de opbouw van de website is niet helemaal duidelijk. Je zet bij ‘gevorderde’ links neer die eigenlijk nog voor beginners zijn en Hyves heeft erg weinig met een eigen website te maken.

  Als je dat nog wat duidelijker maakt en uitbreidt kan het een goede website worden.
  Succes!

 2. “Nieuwe technieken die we al een tijdje kennen” Wat een paradox!

  Ik mis een test op die website. Hoe weet ik nou of ik een gevorderde ben? Ik weet niks van Joomla, dus dat betekend dat ik nog geen gevorderde ben? Dus misschien is het een idee om voor deze site een klein testje te maken dat je niveau test, voordat je daadwerkelijk op de site gaat kijken.

  Daarnaast vind ik het dan weer jammer dat als er gevraagd word om een mooiere site, er meteen een uitgehaald word die gebruikt maakt van een template.. -1

 3. Bedankt voor de kritische review, want aan alleen complimenten hebben we niks.

  Ik behoor tot één van de makers van deze website en wil graag reageren op de verschillende punten.

  – Er is gebruik gemaakt van een template, omdat wij ons concept snel wilden uitproberen. Wel hebben we het zelf voor een groot deel aangepast. Omdat we best tevreden zijn zit een uniek design er wel aan te komen.

  – De welkomsttekst is misschien niet fantastisch maar dat komt omdat het erg moeilijk is om duidelijk te maken wat we nou eigenlijk bieden terwijl we ook de keywords willen gebruiken voor Google. We gaan hier nog aan werken.

  – Over de opbouw van ons ‘stappenplan’ moeten we nog eens gaan nadenken. Ik snap dat Swiftysite niet helemaal aansluit op bijv. Dreamweaver maar het is meer een soort categorie software geworden. Het is moeilijk om te beslissen tussen niveau en soort (profiel, homepage, software etc.)

  – Ik ben het niet met je eens dat Hyves niet in dit rijtje thuishoort. Voor iemand die echt niets begrijpt van internet is een profiel aanmaken en beheren nog een goede les.

  @Kees
  We zullen werken aan de opbouw maar we vinden Hyves wel bij ons concept horen.

  @Daan
  We hebben de pagina “Wat is jouw niveau?” maar een interactieve test zou een goede vernieuwing zijn.

  — Reageren op dit bericht AUB! —

 4. Toevoeging:

  Geld verdienen is niet echt belangrijk voor ons. De AdSense advertentie staat er voor de bezoeker om vertrouwen in deze professioneel uitziende website te krijgen, hoe gek dat ook klinkt.

 5. Ik zou die google ad er dan echt afhalen, dit komt dan heel erg onprofessioneel over.
  Of je verdient er geld aan Of je hebt het niet.

  Als bezoeker zit ik hier natuurlijk niet op te wachten

 6. WHY?!?!??!
  staat kindertent bij gevorderden?

  verder:
  “Volgens de maker heeft de site een behoorlijke voorbereidingstijd gehad en dat is te zien aan de vormgeving.”

  en jou zin:
  “Er is gebruik gemaakt van een template, omdat wij ons concept snel wilden uitproberen. Wel hebben we het zelf voor een groot deel aangepast. Omdat we best tevreden zijn zit een uniek design er wel aan te komen.”

  Ik weet niet of dat in die mail jou woorden zijn (of dat jij het daar mee eens bent) maar is dat niet gewoon keihard tegenspreken?

  Bij de wat is jou niveau pagina zag ik trouwens dat het plaatje een andere achtergrondkleur heeft dan de witte achtergrond. Heb bij andere pagina’s niet gekeken.


  ““Nieuwe technieken die we al een tijdje kennen” Wat een paradox!” (Daan)
  Bjorn was geloof ik een beetje afgeleid af en toe =D (was af en toe verdwaald in zinnen)

 7. @Erwin
  Er is wél heel veel tijd in de website gestoken, maar vooral in het testen van alle opties, er uitleg over geven, voor- en nadelen noemen etc.

  Dat leek me nogal logisch?

 8. Volgens Bjorn stond in de request dat de tijd die er in gestoken was vooral te merken was aan de vormgeving. Welke vormgeving bedoel je dan? Bij vormgeving denk ik aan hier komt het menu, hier de content etc.

  Als daar zoveel tijd in is gestoken snap ik niet waarom je een template neemt.

 9. @Erwin

  Ik weet dat Bjorn zegt dat dat in de request stond, maar dit was niet het geval. Een miscommunicatie dus, is dat zo erg?

 10. Nee, natuurlijk niet. Maar dat snapte ik dus niet. Vandaar dat ik ook zei “Ik weet niet of dat in die mail jou woorden zijn (of dat jij het daar mee eens bent)”.

 11. Is een gewone doorlink site wat eigelijk geen toegevoegte waarde heeft.

  Elke beginneling kan dit maken dus een beetje nutteloze site.

  Weinig inhoud en de niveau’s met links zijn zeer slecht.

  Er staan meer Ads op dan bruikbare text dus dat zegt al genoeg 😉

 12. Ik heb zelf een adblocker, dus die Google Ads zie ik niet. Ik vind wel dat de site lekker helder is, maar wat ik er precies aan kan hebben beats me

 13. @D tagger

  Zou je je mening kunnen onderbouwen met argumenten? Hier hebben we namelijk weinig aan.

  “doorlink site” – Dat vind ik niet. Maar zelfs als het zo is, Startpagina.nl is aardig succesvol.

  “elke beginneling” – Ja, maar wat maakt dat uit? Ik neem Startpagina maar weer even als voorbeeld, dat kan ook iedereen maken. Het gaat om ‘t concept.

  “weinig inhoud” – Klopt, er moet nog veel tekst worden toegevoegd.

  “links zijn zeer slecht” – Mag ik vragen wat er slecht kan zijn aan een link?

  “meer Ads dan bruikbare tekst” – Onzin.

  Ik kan niet wachten op je reactie.

  @Sebastiaan

  Dat komt waarschijnlijk (en hopelijk) omdat je al enige ervaring hebt met het maken van websites. Of niet?

 14. geen 1 kritiek bericht neem je serieus, meerdere mensen zeggen: doe de ad’s weg. jij: ‘Onzin’
  sorry, maar een template en al onze verbeterpunten klakkeloos afslaan…

 15. @guido

  Nee, het klopt niet wat je zegt. Ik heb niet gereageerd op jouw bericht dus ‘Onzin’ heb ik al helemaal niet tegen je gezegd.

  D tagger zei niet dat de Ads weg moesten maar hij zei dat er meer Ads dan bruikbare tekst staat, dat is heel wat anders. Of niet?

  Graag een reactie.

 16. Ik geef D-tagger groot gelijk hoor Dave.

  ““doorlink site” – Dat vind ik niet. Maar zelfs als het zo is, Startpagina.nl is aardig succesvol.”
  Startpagina kan dan wel succesvol zijn, maar is het een goede site? Daarnaast heb ik in tijden geen startpagina meer gezien, dus..

  ““elke beginneling” – Ja, maar wat maakt dat uit? Ik neem Startpagina maar weer even als voorbeeld, dat kan ook iedereen maken. Het gaat om ‘t concept.”
  Het concept is doorlinken naar diensten die anderen aanbieden, ofwel, een doorlinksite.

  ““weinig inhoud” – Klopt, er moet nog veel tekst worden toegevoegd.”
  Waarom vraag je om een sitecheck als je site nog niet eens klaar is (zelfde met template btw, want een uniek design zit er wel aan te komen zeg je)

  ““links zijn zeer slecht” – Mag ik vragen wat er slecht kan zijn aan een link?”
  De indeling van de categorieën van de links is zeer slecht. Want zoals ik in een eerder comment al zei, als ik geen Joomla ken, ben ik dan geen gevorderde? Maar ik ken wel wordpress, dus ben ik verder dan de kenner? (of wat de corresponderende categrorieën dan mogen zijn)

  ““meer Ads dan bruikbare tekst” – Onzin.”
  Geef het toe, er zit heel weinig bruikbare tekst op de site, het zijn vooral slecht ingedeelde links. Dan geef ik guido ook gelijk dat als je “onzin” zegt je echt triest bezig bent. Je vraagt om kritiek, dan krijg je die ook, dus ga dan niet zitten zeuren.

 17. @ Dave
  Ja, ik heb wat ervaring met sites bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *