Ken Follet – Century trilogie

Ken Follet is de meester in het schrijven van boeken waarin een mix te vinden is van geschiedenis, avontuur en romantiek. Zo ben ik op dit moment bezig met het lezen van de Century trilogie die nu voor een zeer betaalbare prijs in de winkels ligt.

De boeken van Ken Follet zijn behoorlijke pillen en je moet er echt de tijd voor nemen om ze te lezen. Het neemt niet weg dat je el vrij moment even pakt om de boeiende verhaal lijn toch maar weer te kunnen blijven volgen.

Het eerste deel begint een paar jaar voor de Eerste Wereldoorlog. Soms herken je raakvlakken met huidige spannende ontwikkelingen. Aan de andere kant zie je toch ook grote verschillen.

De kracht van Follet zit hem erin dat hij levensechte, fictieve personen mengt met mensen die echt een rol in de geschiedenis hebben gespeeld. Hij is er een meester in om je helemaal te laten opgaan in de belevenissen van deze mensen waardoor je je met vlagen echt in het begin en midden van de 20e eeuw waant.

De geschiedenis krijgt ineens een andere dimensie omdat je je met deze mensen gewoon kunt vergelijken. Het gaat niet alleen om de rijken der aarde, maar juist ook de gewone mensen, die gewonen beslissingen nemen, zorgen ervoor dat het verhaal zo meeslepend is.

century trilogie Ken Follet

Het eerste deel, val der titanen loopt van 1911 tot en met 1924 en neemt je vanzelfsprekend mee de Eerste Wereldoorlog in. Het tweede boek (Nacht van het kwaad), wat overigens prima te lezen is zonder het eerste deel, behandeld de periode van 1933 tot en met 1949. Met de Tweede Wereldoorlog als middelpunt zie je de maatschappij zich ontwikkelen.

Het derde deel loopt van 1961 tot en met de verkiezing van nota bene Obama. Hier word je vanzelf zelf onderdeel van het verhaal wat begint bij de koude oorlog. Je gaat steeds meer zaken herkennen die je zelf hebt meegemaakt.

Hou je van geschiedenis, spanning en avontuur dan is deze serie een absolute must have voor in je boekenkast. De hele serie is nu te kopen voor slechts €37,50 in totaal. Je hebt dan meer dan 3000(!) bladzijden leesplezier. Daarmee kom je de koude herfstdagen vast wel door!

Cadeau voor hem:
Ken Follet – Val der titanen (deel 1)
Prijs: €12,50
Ken Follet – Nacht van het Kwaad (deel 2)
Prijs: €12,50
Ken Follet – Kou uit het oosten (deel 3)
Prijs: €12,50
Waardering: *****

Een eigen travel blog leren maken?

Download mijn gratis Eboek

E-boek Je eigen travel blog maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *