Bahamontes was een Spaans wielrenner die in 1959 de Tour de France won. Deze ‘adelaar van Toledo’, zoals zijn bijnaam was, is de naamgever van een wielertijdschrift uit Vlaanderen.

Dit fraaie tijdschrift heb ik een tijdje terug als vaderdag cadeau gekregen en voor mij is dat altijd weer een goede reden om eens een artikel te wijden aan iets fraais, dit keer dus een wielertijdschrift.

Dit blad, wat echt in het exclusieve segment thuis hoort, is te koop bij de betere boekhandel. Het wordt uitgegeven in Antwerpen, maar kan zeker op de Nederlandse markt een goede aanvulling vormen.

Een heel boekwerk

De prijs is pittig (€9,95), maar dan heb je eigenlijk ook een heel boekwerk in handen dat door serieuze, liefhebbende journalisten is geschreven.

Deze editie stond in het teken van Frank Vandenbroucke. In Vlaanderen een legende die 5 jaar geleden is overleden. Bij Bahamontes houden ze graag de legende levend wat natuurlijk al blijkt uit de naamgever, maar dus ook uit deze editie.

De fotografie is fraai, gedetailleerd en rauw te noemen. Rauw, omdat het het echte leven toont. Ook van de mensen achter de wielrennerij, zoals de seingevers die in dit nummer een aparte plek mogen innemen.

Liefde voor de koers

Ik vind Bahamontes een fraai boekwerk wat naar mijn idee de ‘Liefde voor de koers’, welke in Vlaanderen meer leeft dan waar ook ter wereld, belichaamt. Een mooi blad waar ik nu ook een tijdje van mag genieten.

Even meegetrokken worden in de wereld van het wielrennen, even worden meegezogen in de passie van het rondrijden op een fiets…

Bahamontes is onder andere te koop op de website van het wielertijdschrift zelf.

Vond je dit een leuk artikel? Elke week verstuur ik naar meer dan 400 leden '#spoorleven', speciaal voor de liefhebber van treinen en trams! Ook uitproberen? Meld je hieronder aan!