Marieke Eyskoot

Marieke Eyskoot: sustainable fashion- en lifestyle expert en consultant, spreker en presentator. Ze is dol op voorlezen, open vuur en geuren.

Je bent, zoals je zelf zegt sustainable fashion en lifestyle expert. Kun je uitleggen wat dat is en waar je voor staat?

Ik weet iets van het verduurzamen van je leven, en probeer dat leuk en bereikbaar te maken. Ik wil laten zien dat mooi en verantwoord heel goed samen kunnen gaan, dat je goed kan doen en het goed kan hebben tegelijkertijd.

Marieke Eyskoot

Duurzamer leven betekent niet dat het kariger hoeft te zijn – het is juist veel diverser, interessanter, innovatiever en geeft meer keuzes, smaken, ervaringen, nieuwe winkels en merken die je nog niet kende.

Er gaan geen deuren dicht, maar juist open als je je buiten de gebaande paden begeeft en niet automatisch naar dezelfde shops, recepten of auto grijpt.

Dit is een goede Gids, wat is daar in te vinden en waarom is het een goede gids?

Het is een gids vol praktische en positieve tips op het gebied van duurzame kleding, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd.

Er staan goede adressen in, fijne plekken, mooie merken, verrassende weetjes en handige oplossingen, en inspirerende interviews met voorlopers, en leuke mensen zoals Thekla Reuten, Janine Abbring en Sanne Vogel.

Het is een goede gids, omdat het vooral geen perfecte is. Ik wil laten zien dat het gaat om goede stappen zetten, niet om heilig worden.

Dat ben ik ook niet – je kan en hoeft niet álles te doen. Dat idee zit je alleen maar in de weg, en kan je verlammen: ik doe nog allerlei dingen niet, dus laat maar. Verschuil je daar vooral niet achter, want dat is enorm zonde van alle positieve stappen die je anders wél zou zetten.

Vooral doen wat je kan dus, wat in jouw leven past en wat je leuk vindt. Anders hou je het toch ook niet vol.

Dit is een goede Gids Cover

Dit is een goede Gids Cover

Waarom is het volgens jou zo van belang om duurzamer te gaan leven met z’n allen?

Omdat ergens anders mensen worden uitgebuit om ons aan te kleden.

Omdat dat iets goedkoop is niet betekent dat het weinig kost, maar dat iemand anders dan jij de prijs betaalt.

Omdat het niet acceptabel is dat we überhaupt dingen kunnen kopen die mens, dier en milieu verwoesten.

Dat dat mag en kan, is raar toch? En hoeft dus helemaal niet, dat probeer ik te laten zien. Steeds minder mensen willen daar gelukkig aan bijdragen, en hebben behoefte aan alternatieven.

Over een tijdje is wat ik doe niet meer nodig omdat het normaal is.

Preview inside DIT IS EEN GOEDE GIDS

Preview inside DIT IS EEN GOEDE GIDS

Je spreekt ook graag over ‘jouw’ onderwerpen. Hoe pak je dat aan, een presentatie voorbereiden en uitwerken?

Heel graag, ja! Ik begin altijd bij de vragen, bij de behoefte. Wat wil het publiek weten, wat hebben ze nodig? Dat ligt aan de basis van alles wat ik doe of maak – mijn boeken, lezingen, workshops, evenementen die ik presenteer, consultancy voor merken, bedrijven of winkels.

Waar kan ik helpen, hoe kan ik verduurzamen makkelijker, aantrekkelijker, bereikbaarder maken, en veroorzaken dat je er ook echt mee aan de slag kan en wil?

Welke ultieme tip zou je mijn lezers mee willen geven?

Kies voor kwaliteit boven kwantiteit – in kleding en spullen kopen, maar ook op het gebied van eten en bijvoorbeeld relaties kan het handig zijn.

En stop met strijken, en ga liever niet bij een tentje met een terrasverwarmer zitten. Dat is echt zulke energieverspilling – een dikke trui, lekker dekentje of knapperend vuurtje is sowieso veel gezelliger.

mariekeeyskoot.nl

Als je dit een interessant artikel vond, en je zou meer van dit soort artikelen willen lezen, probeer dan vooral de nieuwsbrief uit. Zou ik enorm waarderen! Fijne dag, Bjorn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.