Vernieuwde website week 43 – Myspace.com

myspace vernieuwtDeze week geen selectie van websites die nieuw of vernieuwd zijn. Ik ga er een website uitpikken die helemaal vernieuwt en verandert. Namelijk Myspace.com. Ze gaan de hele website veranderen en willen tegen eind november alle leden hebben voorzien van de nieuwe layout.

Een voorproefje van de nieuwe website is al te zien op http://www.myspace.com/guide/newmyspace. De community krijgt onder andere een nieuw logo, maar er verandert heel veel meer.

Entertainment ervaring

Het moet bij de nieuwe Myspace gaan om entertaintment ervaring. Het gaat hierbij om muziek, films, televisie en games. Het moet beschikbaar worden via verschillende manieren van aanbieden, bijvoorbeeld online, mobiele apparaten en offline events.

“Dit geeft het begin aan van een spannend keerpunt voor Myspace. Onze nieuwe strategie is gebaseerd op de bestaande sterke punten van Myspace – een diepgaand inzicht in het begrip sociaal, een rijkdom aan entertainmentcontent en de mogelijkheid om via onze gebruikers opkomende culturele trends in realtime te voorschijn te laten komen,” zegt Mike Jones, CEO van Myspace. “Myspace is er uniek in dat het wordt gevoed door de passies van onze gebruikers, die de site programmeren door interesses te uiten, voorkeuren en kennis rond specifieke thema’s te delen. Dit is pas de eerste stap en er zullen veel meer kenmerken, programma’s en verbeteringen komen.”

Verschillende layouts

Wanneer je een geregistreerd gebruiker bent kun je kiezen voor verschillende layouts. Je kunt de traditionele weergave kiezen, een meer tijdschrift-achtig format en een videoformaat. Natuurlijk komt er een mobiele versie en er komen apps voor Android en Iphone.
Hieronder zie je links de indexpagina, aan de rechterkant zie je een pagina wanneer je bent ingelogd, waarbij je veel onderdelen zelf kunt inpassen.

vernieuwde myspace website        vernieuwde myspace website

Nieuw logo

Bij een vernieuwde site hoort ook een nieuw logo. My blijft bestaan, space verandert daadwerkelijk in space, de ruimte van de spatiebalk.

logo vernieuwde myspace

Wat vind jij van de vernieuwingen?

[poll id=”7″]

Als je dit een interessant artikel vond…

heb je vast ook interesse in mijn NIEUWSBRIEF!
Iedere week weer een nieuw ARTIKEL!

5 Reacties

Voeg toe →

 1. Ik vind het totaal niet belangrijk..

  Myspace is echt iets Amerikaans Wij in Europa gebruiken het zelden en als we het kennen is het omdat een bandje waar je fan van bent zo'n pagina heeft.

  Eerlijk gezegd, zeg het mij ook niet eens zoveel, net zo weinig als dat Live profielen gedoe van MSN.
  Volgens mij allemaal zwaar overrated als je gewoon een simpele FaceBook pagina kan openen waar je een veel sneller en eenvoudiger een grote doelgroep kan bereiken.

  Daarom had ik veel liever een paar statistieken gezien in dit artikel over hoe grot is MySpace in NL en wat moeten we ermee.

 2. Is dit niet gewoon schrijven om het schrijven? Om een doel van 1 artikel per week te halen? of zie ik dit verkeerd?

 3. @thomas, dat vind ik tegenwoordig van elk artikel hier op deze site.
  Volgens mij is bjorn een beetje inpiratieloos geworden, niks erg na zoveel jaar.
  Misschien dat bjorn zich moet gaan focussen op 1 onderwerp?
  Niet over elk scripttaal wat, maar bijv. alleen op bloggen. En misschien een idee om meerdere VASTE schrijvers te zoeken?

 4. nou nou, bedankt, ik ben inspiratieloos… 😛

  Nee even serieus, ik vond het deze keer wel leuk om in te zoomen op een specifieke website. Het had niets te maken met het halen van een doelstelling ofzo.
  Ik ben iedere keer weer op zoek naar onderwerpen voor artikelen. De ene keer gaat me dat wat beter af dan de andere keer.

  Iets meer focussen kan wellicht geen kwaad, maar ja ik zit wel een beetje vast met de naam van de website. HTML-site doelt toch op een specifiek onderwerp…
  Meerdere vaste schrijvers heb ik wel eens geprobeerd en dat gaat niet werken, mensen willen af en toe wel eens wat schrijven, maar dan stopt het ook weer. Niet erg hoor, maar daar kan ik geen website op bouwen.

 5. Kan het wel begrijpen hoor, als je zo'n lange tijd in je eentje een blog onderhoudt word het na een tijdje inderdaad snel minder.

  Heb zelf ook een tijdje professioneel geschreven, en bij mij ging het na een aantal artikelen al achteruit, dus chapeau voor het zo lang volhouden.

  Maar misschien is het zoeken van schrijvers wel een idee (vaker aangehaald btw).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *