Nieuwe websites week 40

Ook de afgelopen week verschenen er weer tientallen nieuwe websites. Een paar websites wil ik weer de revue laten passeren. Daarbij iedere week weer de vraag wat jullie als lezers er van vinden. je kunt natuurlijk ook weer stemmen op je favoriet. Let wel het gaat om een willekeurige selectie.

UWV wergevers

De website van het UWV is geen onbekende voor de meeste werkgevers, nu is er echter een nieuw gedeelte aan de website toegevoegd, speciaal bedoeld voor de werkgever. Hier staat specifieke informatie over ziek melden, ontslag en zwangerschap. De website is eenvoudig van opzet. De bedoeling is dat de juiste informatie snel te vinden en toegankelijk is.

uwv werkgevers

Groningen Airport

Groningen heeft zijn eigen vliegveld, vliegveld Eelde. Ook zij hebben een nieuwe website. Deze website, Groningen Airport, is ten eerste bedoeld voor de reiziger die meer informatie over het vliegveld wil hebben, maar ook je reis is er te boeken en informatie over het bedrijf is er ook gemakkelijk te vinden.
Het telefoonnummer staat bijvoorbeeld prominent op de voorpagina. Daarmee geeft het bedrijf aan dat bereikbaarheid van groot belang is.

airport groningen

Stizzer.nl

Stizzer.nl is een website waar consumenten hun verzekeringsmaatschappij onafhankelijk kunnen beoordelen. natuurlijk kun je ook de beoordelingen van anderen lezen. De website zier er goed uit. Of het een toegevoegde waarde is naast alle andere ‘onafhankelijke’ beoordeling sites zal moeten blijken in de komende tijd. Het blijft natuurlijk goed dat je ook je verzekeringen regelmatig tegen het licht kunt houden.

stizzer.nl

Koreaans nieuwsagentschap

Ook Noord-Korea host nu een website in eigen land. Er zijn wel meer websites, maar die werden vanuit China gehost. De site van het Koreaanse Nieuws Agentschap, ziet er uit zoals websites in het begin van de jaren negentig werden gemaakt. Overigens heeft de website geen domeinnaam, maar werkt het alleen maar via het intypen van een van de 1024 toegewezen IP adressen.

koreaans persbureau

DNB voor Bonaire, St. Eustasius en Saba

De Nederlandsche Bank heeft een aparte website geopend, gericht op de eilanden Bonaire, St. Eustasius en Saba. Dit heeft vooral te maken met de veranderende munteenheid. De eilanden stappen over op de Dollar. Ze zijn wel onderdeel van Nederland, vandaar dat De Nederlandsche Bank deze operatie begeleidt.

DNB

[poll id=”5″]

Als je dit een interessant artikel vond…

heb je vast ook interesse in mijn NIEUWSBRIEF!
Iedere week weer een nieuw ARTIKEL!

9 Reacties

Voeg toe →

 1. Leuk om te zien die Noord-Koreaanse website! Mijn stem gaat natuurlijk niet naar die site, maar die van Groningen Airport. Ziet er van alle sites toch het beste uit.

 2. Waarom schuift deze post elke week een dag op? Hij begon ooit op zondag ^^

 3. Duidelijk Noord-Korea!
  Goed gebruik gewoon van KISS. Mooie kleuren, heldere layout. Makkelijk in gebruik.

 4. Groningen Airport.
  Ik snap eerlijk gezegd niet eens waarom die Koreaanse website in dit lijstje is opgenomen. Maar dat is mijn oordeel.

 5. @Huib, omdat de post 'nieuwe websites' heet. Het ziet er misschien niet zo uit, maar de site uit NK is wel degelijk nieuw. Daarnaast het feit dat dit de eerste website is uit dat land, is het een best opmerkelijke website en dus noemenswaardig.

 6. Ik snap niet waarom er nog niet gestemd is op DNB. Ik vind het namelijk een mooie en overzichtelijke site!

  @DNA, sarcastisch bedoelt neem ik aan?

 7. Stizzer veruit de beste naar mijn mening!

 8. En daar ging weer een wekelijkse serie..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *