nltoetsenbord – een sitecheck

In het verleden heb ik eens een artikel geschreven, ‘Hoe maak je een slechte website?’ De website voor de nieuwe sitecheck kan op enkele punten als voorbeeld dienen. nltoetsenbord.nl zal misschien best wat bezoekers trekken, en wellicht worden er cursussen verkocht, maar de site kan toch veel beter.

Zo staan er links op de site die niets, maar dan ook niets met de inhoud van de site te maken hebben. Je ziet qua tekst de bomen door het bos niet meer en dit is dan bedoeld voor beginnende computergebruikers? Volgens mij kun je die toch beter op een heel andere manier benaderen…

Maar goed oordeel zelf maar en laat weten wat je er van vindt!

Links:
Artikel: Hoe maak je een slechte website?
nltoetsenbord.nl
medigo.nl

Als je dit een interessant artikel vond…

heb je vast ook interesse in mijn NIEUWSBRIEF!
Iedere week weer een nieuw ARTIKEL!

13 Reacties

Voeg toe →

 1. ‘en dat geeft computertraining’
  Sorry hoor maar de website zegt naar mijn mening niks over zijn ervaring in het geven van computertraining. Ik zie nergens iets staan over ‘webdesign’ of ‘webdevelopment’ bij zijn cursus aanbod, dus vind ik het een beetje lomp wat je daar zegt.

  En haal dat vliegtuig op de achtergrond nou eens weg!

 2. lol ja alweer aan het stofzuigen? 😛

  Maar ff terug op deze sitecheck je hebt echt veel commentaar en het is goed dat je eindelijk wat losser komt en inderdaad punten wilt aangeven maar je onderbouwt ze niet..

  wrm is het niet leuk dat goedemiddag/avond/ochtend?
  enz.

 3. @Daan
  Het gaat om een sitecheck waarbij de site wordt beoordeeld op een aantal punten. Als je computertraining geeft mag je naar mijn idee verwachten dat de inhoud van een site daar op aansluit.

  @Hatredkeys
  Dat goedenavond is prima hoor, alleen het is zo standaard…
  Ik zal proberen wat meer te onderbouwen.

 4. @ admin

  standaard ben het zelf niet echt tegen gekomen haha.
  maar ik denk dat je meer in de richting als dit erover had kunnen zeggen :

  Het staat nogal op een vreemde plek en vanwege de komma verwacht je een naam van de bezoeker die er niet staat dus misschien weghalen.

 5. Het citaat dat ik in mijn vorige comment gaf betrief de code, dus niet iets wat echt gerelateerd is aan computertraining. Als je dan vervolgens zo’n opmerking geeft vind ik dat lomp.

 6. Ik vind het meer een ads website, over reclame (zelf Giro 555 Haïti :P).
  Veel kan je hier denk ik niet meer van bakken…

 7. Is deze site opgegeven of heb je dit zelf gevonden?
  En door wie is het dan opgegeven?

  Want het lijkt een website dat in 2007 is gemaakt en nooit meer is geupdate.

 8. Deze site is opgegeven. Ik doe geen sitechecks als iemand daar niet om vraagt.

 9. mwah, ik vind zo’n sitecheck wel kritisch en laat je even vanop een birdseye view kijken naar je eigen website. Even aanvragen…

 10. Het is goed dat er eens kritisch gekeken is naar mijn website, echter zie en hoor ik weinig punten die ik kan aanpassen om hem beter te maken. Deze website heb ik gemaakt in NVU, het zoeken naar informatie om de website te optimaliseren daar blijf ik mee bezig.De opmerking ‘en dat geeft computertraining’ is wel erg lomp, wat heeft dat eigenlijk met website bouwen te maken. Een goede websitebouwer is die per definitie dan ook een goede computertrainer? Ik heb niet gevraagd om lompe reacties, maar info om mijn site gebruiksvriendelijker en beter te maken.
  De links die ik vermeld zijn puur en alleen bedoeld als extraatje voor de bezoeker, natuurlijk heeft het niets te maken met wat ik doe, maar hoeveel (goede) websites kom je niet tegen die ook diverse links plaatsen die niets met hun activiteit te maken hebben.
  En volgens mij staat er op elke pagina informatie waar die pagina over gaat.
  In het filmpje kom ik ook ‘foutjes’ tegen zoals het niet parallellopen van geluid en beeld, een storende ruis op de achtergrond.
  Je bent nooit te oud om te leren.

 11. Bedankt voor je reactie, misschien is de opmerking inderdaad wat kort door de bocht. Mijn excuses daarvoor.
  Wat betreft het paralel lopen van geluid, dat was een software probleem en is inmiddels opgelost (als het goed is)
  Mijn sitechecks worden weer zoals ik dat graag doe, opbouwende kritiek en geen afbrekende kritiek. Ook al zullen er zijn die deze aanpak wat soft vinden. Dat is dan maar zo.
  Je bent tenslotte nooit te oud om te leren.

 12. Bjorn; helemaal top!
  Opbouwende kritiek werkt nog altijd motiverender dan afbrekende kritiek.

 13. [quote]
  In het filmpje kom ik ook ‘foutjes’ tegen zoals het niet parallellopen van geluid en beeld, een storende ruis op de achtergrond.
  [/quote]

  Dont shoot the pianist 😉

  Mijn mening over je site (dus niet de check): veel te veel advertenties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *