meneer simmering

Menu Close

Online ondernemen, waar ben je goed in?

Als je online ondernemer wilt worden, af al bent, dan is het goed je zo nu en dan eens af te vragen waar je goed in bent en wat je verder wilt met je online onderneming. Zeker als starter moet je dit goed bepalen. Dan kun je namelijk het verschil gaan maken. Er zijn eigenlijk twee soorten keuzes waarbij je moet bepalen waar je goed in bent.
1.Wat is je rol in een onderneming?
2.Waar ben je praktisch gesproken goed in?

Je rol in een onderneming

Een onderneming heeft drie soorten mensen nodig. Een ondernemer, een leider en een technicien. De meeste online ondernemingen die net beginnen starten vaak met 1 persoon. Ook als je al jaren een onderneming, een eigen zaak hebt, dan nog zal het voorkomen dat je alleen verantwoordelijk bent. Toch zou je eigenlijk de kwaliteiten moeten hebben van alledrie de genoemde mensen.

a. De ondernemer

De ondernemer is degene die de plannen bedenkt, die ideeen heeft en die creatief is en zijn of haar ogen op de toekomst gericht heeft. Zonder de ondernemer hebben de leider en technicien niets te doen.

b. De leider

De leider of manager stelt de doelen en zorgt ervoor dat deze behaald worden. De leider is pragmatisch georganiseerd en heeft de zaken administratief op orde. Ook zorgt de leider ervoor dat de communicatie goed verloopt.

c. De Technicien

De technicien zorgt ervoor dat de ideeen in de praktijk worden uitgevoerd. Dat er gedaan wordt wat bedacht is en dat het ook goed is. De technicien denkt niet ver vooruit maar heeft de dagelijkse praktijk voor ogen.

Drie rollen in een persoon

Bovenstaande rolverdeling wordt zoals gezegd vaak door een en dezelfde persoon gedaan, maar het is wel goed om te weten waar jij in dat geval goed in bent en waar je niet zo sterk in bent. Daar waar je goed in bent moet je zeker blijven doen. Iets waar je minder goed in bent, zou je wellicht aan een ander over kunnen laten.

De meeste eenmanszaken worden geleid door de techniciens. Ze doen waar ze eerder al goed in waren en zijn dit voor zichzelf gaan doen. Daarbij vergeten ze ondernemerschap en leiderschap, terwijl dat het verhaal compleet maakt.

Waar ben je goed in?

Het tweede stuk is wellicht net zo lastig te bepalen als het eerste deel. Bepalen waar je echt goed in bent en wat je echt wilt vereist inzicht in jezelf dat verder gaat dan weten dat je ‘treinen’ leuk vindt.

Ik heb het in eerdere artikelen wel eens over passie gehad, maar passie is best lastig te ontdekken. Vaak gaat dat al doende. Het mooie van het internet is dat je zonder al te veel obstakels op zoek kunt gaan en dingen kunt uitproberen. Een onderneming starten op internet kost minder dan een onderneming met fysieke producten en een bestaand pand enzovoort.

Vanuit de juiste motivatie

Het is in ieder geval van belang dat je niet vanuit de verkeerde motieven aan de slag bent gegaan in een bepaalde branche of richting. Er zijn te veel mensen die gaan voor ‘het grote geld’, zonder zich af te vragen of ze wel interesse hebben in een bepaald onderwerp of een bepaalde richting.

Wanneer je aan de slag gaat met online ondernemen is het zoeken naar de juiste manier van handelen, het juiste onderwerp, de juiste doelgroep. Als je je goed voorbereid is de kans van slagen vele male groter. Ik hoop dat ik je hiermee een stukje op weg heb kunnen helpen.

Mocht je vragen hebben over dit onderwerp, of er meer van willen weten, aarzel niet om contact met me op te nemen!

Als je dit een interessant artikel vond…

heb je vast ook interesse in mijn NIEUWSBRIEF!
Iedere week weer een nieuw ARTIKEL!