Online producten verkopen met Paypro

payproAls je een product wilt gaan verkopen dan kun je zelf een webwinkel inrichten. Met digitale producten wordt het wat lastiger om een goede Nederlandstalige website te vinden die als een soort tussenstap kan dienen. Wanneer je een Engelstalig publiek bedient kun je digitale producten verkopen via e-junkie of clickbank. In Nederland bestaat ook een dergelijk initiatief, Paypro.

Wat is Paypro

Met Paypro kun je ervoor zorgen dat klanten jouw digitale producten kunnen kopen zonder dat je een ingewikkeld betalingssysteem moet installeren op je website. Denk aan producten zoals eboeken, cursussen, membershipsites en andere digitale vormen.

Paypro regelt de betalingen, die geregeld kunnen worden met Ideal en Paypal. Doordat het ook met Paypal werkt kunnen je klanten ook met credit card betalen.

Kortom, de twee grootste aanbieders van online betalingen in Nederland worden hiermee bereikbaar gemaakt zonder allerlei ingewikkelde en technische systemen te integreren op je website.

Wat kan Paypro voor je betekenen?

Paypro neemt je in feite al het werk uit handen. Niet alleen de betaling wordt geregeld, maar ook de facturering. In een overzicht krijg je alle facturen bij elkaar, welke je kunt verzamelen voor je eigen administratie. Daar hoef je niets meer aan te doen.

Paypro regelt niet alleen incidentele betalingen, maar je kunt ook abonnementen instellen. Hiermee kun je bijvoorbeeld een membershipsite maken en laten betalen die 3 maanden lang 20 euro kost bijvoorbeeld. Mochten klanten eventueel niet betalen bij zo’n abonnement, dan stopt Paypro het abonnement vanzelf.

De voordelen van Paypro

Hierboven heb ik al een heel aantal voordelen opgenoemd:
– Online betalingen regelen
– Geen technische installatie
– Kant en klare facturen
– Ideal betalingen
– Paypal betalingen

De kosten

Het is mogelijk als particulier zaken te doen met Paypro. De BTW wordt dan van de inkomsten afgetrokken en door Paypro afgedragen. Als je een bedrijf bent dan ontvang je de BTW zelf, die je dan zelf kunt afdragen, en betaal je 1 euro en 8,5% van de verkoopprijs. Een product dat je aanbiedt voor 40 euro kost je dus € 4,40.

Dat is misschien een hoog bedrag, aan de andere kant wordt wel al het werk uit handen genomen. Je hoeft verder niets meer te doen en de tijd die je overhoudt kun je weer in andere zaken steken die wel de moeite waard zijn.

4 gedachten over “Online producten verkopen met Paypro

 1. basjan schreef:

  Sorry hoor maar wat is hier goed aan dit artikel?

  Ik zie hier alleen maar een vorm van zelfpromotie in..

  A: wat is het verschil tussen het verkopen van "vaste" artikelen en digitale artikelen online? Waarom zou ik bijv. voor het verkopen van T-shirts een ander systeem nodig hebben dan voor cursussen of software? Want dat is een beetje het gevoel dat ik krijg bij dit artikel.

  B: Ik denk dat mensen welke juist "vaste" artikelen verkopen veel meer interesse hebben in dit soort "verkoop-/betaal" systemen omdat deze vaker juist minder goed in de wereld van het digitale zitten. Zeg zelf als je software verkoopt ben je meestal toch al aardig digitaal bezig?

  Dan kom ik direct bij het feit dan de mensen en kleine bedrijven welke dit soort verkoop-/betaal systemen gebruiken meestal mensen zijn welke op kleine schaal of op een hobby-matige manier dingen verkopen. 90% van dit soort transacties zijn kleine transacties denk aan transacties niet veel hoger dan 50,- vaker zelfs nog onder de 20,- want anders zouden ze wel investeren in een eigen webshop of betaal systeem.
  En wat iedereen kan begrijpen is dat meestal op kleine transacties minder winstmarge zit dat op grote transacties. Want zou er veel winstmarge op zitten dan zou het weer niet zo'n hele grote stap zijn om een eigen betaalsysteem te laten installen.
  Waar ik naar toe wil is dit:
  Iemand welke iets wil verkopen online en niet helemaal in de digitale wereld zit zal vaker niet veel winstmarge hebben en om dan 1euro + 8.5% te moeten afstaan aan iemand die alleen het betaalsysteem regelt. lijkt mij het weggooien van je eerste winst.
  Zoals hier boven in het voorbeeld, 4,40 Euro das aardig wat geld p/transactie op 40,- en vaker hebben ze niet eens dit soort winstmarges..

  Dus als iemand slim is dan zoeken ze iemand op Marktplaats of op html-site natuurlijk welke even een gratis betaalsysteem in hun website zet. Ben je met 1 keer 50 euro klaar en is het van jezelf.
  (denk aan WordPress Commercie) Als je een beetje handig bent en je volgt een gratis tutorial dan doe je het ook nog zelf installen.
  En voor het iDEAL, daar zijn denk ik ook wel 100-en-1 bedrijven voor te vinden welke die betalingen voor je willen genereren. En dan kost het je een paar cent p/transactie.

  Das mijn gedachte hierover, miss. zit ik er wel naast en begrijp ik het niet en is dit echt wat dit soort mensen zoeken en-/of nodig hebben..

 2. Bart schreef:

  Het verschil tussen het verkopen van vaste producten of online producten, is dat de bevestiging direct binnen moet zijn, zodat het product gelijk gedownload kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *