meneer simmering

Menu Close

Online producten verkopen met Paypro

payproAls je een product wilt gaan verkopen dan kun je zelf een webwinkel inrichten. Met digitale producten wordt het wat lastiger om een goede Nederlandstalige website te vinden die als een soort tussenstap kan dienen. Wanneer je een Engelstalig publiek bedient kun je digitale producten verkopen via e-junkie of clickbank. In Nederland bestaat ook een dergelijk initiatief, Paypro.

Wat is Paypro

Met Paypro kun je ervoor zorgen dat klanten jouw digitale producten kunnen kopen zonder dat je een ingewikkeld betalingssysteem moet installeren op je website. Denk aan producten zoals eboeken, cursussen, membershipsites en andere digitale vormen.

Paypro regelt de betalingen, die geregeld kunnen worden met Ideal en Paypal. Doordat het ook met Paypal werkt kunnen je klanten ook met credit card betalen.

Kortom, de twee grootste aanbieders van online betalingen in Nederland worden hiermee bereikbaar gemaakt zonder allerlei ingewikkelde en technische systemen te integreren op je website.

Wat kan Paypro voor je betekenen?

Paypro neemt je in feite al het werk uit handen. Niet alleen de betaling wordt geregeld, maar ook de facturering. In een overzicht krijg je alle facturen bij elkaar, welke je kunt verzamelen voor je eigen administratie. Daar hoef je niets meer aan te doen.

Paypro regelt niet alleen incidentele betalingen, maar je kunt ook abonnementen instellen. Hiermee kun je bijvoorbeeld een membershipsite maken en laten betalen die 3 maanden lang 20 euro kost bijvoorbeeld. Mochten klanten eventueel niet betalen bij zo’n abonnement, dan stopt Paypro het abonnement vanzelf.

De voordelen van Paypro

Hierboven heb ik al een heel aantal voordelen opgenoemd:
– Online betalingen regelen
– Geen technische installatie
– Kant en klare facturen
– Ideal betalingen
– Paypal betalingen

De kosten

Het is mogelijk als particulier zaken te doen met Paypro. De BTW wordt dan van de inkomsten afgetrokken en door Paypro afgedragen. Als je een bedrijf bent dan ontvang je de BTW zelf, die je dan zelf kunt afdragen, en betaal je 1 euro en 8,5% van de verkoopprijs. Een product dat je aanbiedt voor 40 euro kost je dus € 4,40.

Dat is misschien een hoog bedrag, aan de andere kant wordt wel al het werk uit handen genomen. Je hoeft verder niets meer te doen en de tijd die je overhoudt kun je weer in andere zaken steken die wel de moeite waard zijn.

Als je dit een interessant artikel vond…

heb je vast ook interesse in mijn NIEUWSBRIEF!
Iedere week weer een nieuw ARTIKEL!