Op Fotografie fietstocht langs de Belgische kust

Het strand in Oostende in het voorjaar van 2023 op een regenachtige zondag

Het strand in Oostende in het voorjaar van 2023 op een regenachtige zondag

Het zit er aan te komen, mijn zomervakantie fietstocht, waarbij ik ook nog eens ga fotograferen. Dat laatste heeft vooral te maken met Beaufort 24, een kunstroute waarbij meer dan 40 kunstwerken langs de Vlaamse kust te vinden zijn waar ik eigenlijk wel nieuwsgierig naar ben. En wat kun je beter doen dan alles wat je de moeite waard vindt, combineren tot een vakantie.

Fietsen, Fotograferen, kunst en de wereld ontdekken. Voor mij komt dat samen als ik denk aan de dagen die ik voor me heb liggen.

Er zit zelfs een stukje bij met de boot, ik ga dan van Vlissingen naar Breskens, maar hoe fijn is het niet om de boot te nemen en dan weg te varen van de plek waar je huis is. Te varen naar een nieuwe plek om deze te herontdekken.

Loslaten

Het is even nodig merk ik, de sleur van elke dag loslaten. De dagelijkse perikelen waar je je druk over kunt maken, die je bezig houden. Het allemaal even achter je te laten om het simpele van het leven te omarmen. Gewoon elke dag op je fiets stappen, gaan waar de route je brengt. Slapen in een tentje, je eigen eten bereiden, genieten van een kopje oploskoffie onderweg, mensen kijken die vakantie hebben (of juist aan het werk zijn), een zijn met de natuur, omdat je buiten bent.

Als het regent wordt je nat, wind tegen betekent harder trappen, de zon verwarmt je, de avond koelt af. Ja ik merk dat ik er zin in heb om even weg te gaan en te zien waar de dagen, de komende dagen me gaan brengen.

Ik zal proberen je up-to-date te houden met een paar blogjes en vooral foto’s. Want met foto’s en verhalen neem je een ander mee op de reis.

En later, als je je eigen verhalen weer terug leest ga je zelf nog een keer op reis…

Fotografie fietstocht langs de Belgische kust: Laten we gaan!

In onderstaand filmpje een impressie van de Triënnale Beaufort 24.

 
Gratis ebook Fotografie!
 
Achter de Lens - In gesprek met inspirerende fotografen  
In gesprek met zes inspirerende topfotografen. Leer van hun kijk op fotografie...
 
‘Achter de lens’
6 fotografen vertellen hun verhaal
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren fotografen...
* Gratis winkans op mooie fotoboeken!
* Elke twee weken de mooiste fotografie en tips in je mail!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *