Op TV: Around the world in 80 days, Jules Verne

reis rond de wereld tv serie
reis rond de wereld in 80 dagen, tv serie op BBC First

Het is eigenlijk bijzonder dat er nog niet eerder echt een mooie serie over gemaakt is, het klassieke reisboek, met natuurlijk een hoop fictie, Around the world in 80 days van Jules Verne.

Dit boek zal de echte reiziger nog steeds tot de verbeelding spreken omdat het de wereld over gaat in de 19e eeuw. Toen vliegen met een ballon ging, treinen een hoop stoom uitbliezen en kamelen de voornaamste manier waren om in Afrika van A naar B te trekken.

Nog steeds baseren reizigers zich op de 80 dagen om daarmee de wereld over te trekken. Het is een soort ideaal geworden.

Around the World in 80 days op BBC First

Dit boek is dus verfilmd. Deze serie startte afgelopen zondag op BBC First en aflevering 1 smaakte naar meer! We zien London en Parijs rond 1872. Gelijk wordt je het verhaal ingetrokken.

Natuurlijk wordt het reizen zwaar geromantiseerd en gedramatiseerd. Toch zal het je niet vervelen en toch een mooi idee geven (en inspiratie) hoe mensen eind 19 eeuw reisden. Natuurlijk was reizen toen iets voor alleen echt rijke mensen, maar toch!

Het boek van Jules Verne heeft overigens een iets ander verloop, maar dat maakt niet uit. Je kunt het vast prima naast de serie lezen!

Op zondag wordt de nieuwste aflevering uitgezonden, op weekdagen wordt de serie ook op andere tijdstippen herhaald. Je kunt vast wel een moment vinden om de serie te kijken. En voor de andere momenten raad ik je aan het boek te bestellen en te gaan lezen. Heerlijk op reis!!

Als je dit een interessant artikel vond, en je zou meer van dit soort artikelen willen lezen, probeer dan vooral de nieuwsbrief uit. Zou ik enorm waarderen! Fijne dag, Bjorn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.