Op 6 juni vorig jaar schreef ik mijn laatste nieuwsbrief met als titel ‘Terug naar de basis’. Toen kon ik nog niet weten hoe waar deze titel was.
Bijna een jaar later wil ik heel graag weer opnieuw beginnen met mijn nieuwsbrief, met een nieuwe naam: Over Reizen.

Afgelopen jaar ben ik geopereerd aan mijn hart, drie omleidingen omdat mijn kransslagader dichtgeslibd was. Gelukkig kan ik zeggen dat ik er op tijd bij was, dat ik geen hartaanval heb gehad en dat ik inmiddels weer helemaal gezond en fit ben.

Niettemin word je even terug geworpen naar de basis van je bestaan. Je hart is waar het allemaal om draait. Je hart zorgt ervoor dat je leeft. Dat is nu precies de reden om deze nieuwsbrief nieuw leven in te blazen, een nieuwe kans te geven.

Wandelen is zo goed voor je, voor je hart, voor je lijf, voor je geest. Door te wandelen heb ik de periode na de operatie goed doorstaan. Heeft mijn lijf weer de weg omhoog gevonden om te genezen en heeft mijn geest weer ruimte gekregen om zin in het leven te hebben!

In deze allereerste en tegelijkertijd 23e nieuwsbrief wil ik je graag meenemen naar de stad Utrecht, een plek waar ik na mijn studententijd een aantal jaar met veel plezier heb gewoond. Ook wil ik je heel graag meenemen naar de Azoren.
14 mei is er weer een hartstocht en daar wil ik je ook warm voor maken.

Natuurlijk in deze editie weer een mooi boek en nog meer…

Kortom genoeg te vertellen weer! Heerlijk om terug te zijn!

Bjorn

Wandelen in Utrecht

Afgelopen week wandelde ik rond in Utrecht. Daar liep ik de wandelroute Grachten en Werven van de website ‘Routes in Utrecht’. Daar zijn niet alleen wandelroutes te vinden, maar ook fietsroutes. Zowel in de stad als in de wijde omgeving van Utrecht. Mijn blog lees je hier:

Wandelen in Utrecht… en koffie bij de Winkel van Sinkel

Utrecht, Nederland - Wandelroute in de stad Utrecht

Utrecht, Nederland – Wandelroute in de stad Utrecht

De wandelroute zelf kun je terug vinden op:
https://www.routesinutrecht.nl/routes/3833169755/wandelroute-grachten-en-werven

Rondlopen op de Azoren

Een paar weken terug was ik erg onder de indruk van een aflevering van Floortje naar het einde van de wereld. Ze was toen op de Azoren, Wat prachtig is het daar zeg! Op deze eilandengroep kun je werkelijk fan-tas-tisch wandelen! In de aflevering zag je dat Loannis een meerdaagse route had uitgestippeld over Santa Maria. Onderweg kon je overnachten in door hem zelf gebouwde hutten. Wat een avontuur moet dat zijn!
https://www.npostart.nl/BV_101407414

Sigrid van My travel Secret is ook gaan wandelen op de Azoren maar dan op het eiland Sao Miguel. Ook al zo’n prachtige bestemming. Je kunt haar avontuur lezen op haar blog:
https://www.mytravelsecret.nl/wandelen-op-de-azoren/

Fotografie My Travel Secret, Sigrid

De Azoren, Fotografie My Travel Secret, Sigrid

Hartstocht in mei

Het is bijna mei en vanuit de ervaringen die ik hierboven al beschreef (een hartoperatie) ben ik wat meer dan voorheen overtuigd van het feit dat je goed voor je hart moet zorgen. Bij de hartstichting proberen ze daar ook anderen van te overtuigen. Nog steeds erg noodzakelijk als je bedenkt dat er elke dag tientallen mensen aan een hartaanval overlijden!

Elk jaar worden er meerdere hartstochten georganiseerd en op 14 mei kun je deze doen vanaf je eigen huis. Je plant een mooie route, geeft je gegevens door aan de hartstichting, luistert naar de speciale radiozender van de hartstichting en gaan met die banaan!

Op 1 oktober vindt er ook weer een hartstocht plaats, deze kun je ook lopen op het strand van Scheveningen en ook daar kun je je al voor opgeven! Laten we beginnen met die van mei.
https://www.hartstocht.nl/mei

Om alvast in de stemming te komen hierbij het filmpje om je te activeren!

Boekentip: Beste Dagwandelingen in Frankrijk

Lonely Planet heeft een naam hoog te houden en dat doen ze met verve. Best Day Walks France is een prachtig vormgegeven boek met 60 fijne wandelingen in de natuur. Van wandelingen van een paar uur tot een complete dag, van makkelijk tot moeilijk. Ontdek wandeltochten in de Pyreneeën, de Franse Alpen, Frans Vlaanderen of op Corsica.

In het boek vind je fraaie kleurenplattegronden en foto’s die je meteen in de juiste sfeer brengen. Per regio een duidelijk verhaal waar je kunt verblijven, wanneer je er naar toe kunt, enzovoort. Te bestellen bij De Zwerver en op Bol.com (of kopen bij je lokale boekhandelaar natuurlijk!)

https://www.dezwerver.nl/r/europa/frankrijk/c/boeken/wandelgidsen/9781838692315/wandelgids-best-day-walks-france-frankrijk-lonely-planet/

Strand Koudekerke

Vanaf Vlissingen rij je zo naar het fraaie strand van Koudekerke of eigenlijk Dishoek. Eerder schreef ik al dat je hier prima kunt wandelen naar de vuurtoren. Wat mij op een strand altijd zo aantrekt zijn de paalhoofden die de sterke stromingen van eb en vloed beïnvloeden zodat het strand niet te snel afslijt.

Uitwaaien op het strand van Dishoek, Koudekerke, Zeeland

Uitwaaien op het strand van Dishoek, Koudekerke, Zeeland

De palen zijn verweerd en vol met kleine schelpjes, pokken. Ze zijn gewoon fotogeniek en ik moet er ook altijd even een foto van maken. Soms van bovenaf, dan weer met de zee op de achtergrond. Dus naast de invloed die ze hebben op de stroming zijn ze gewoon ook fotogeniek die paalhoofden (niet te verwarren met strandpalen trouwens, dat zijn palen waar informatie op staat over het strand).

Tips voor jouw reisblog

Vanaf deze week een nieuw onderdeel in de nieuwsbrief, Tips voor jouw reisblog. Elke week wil ik je helpen om meer uit je reisblog te halen, meer bezoekers te krijgen, geld te verdienen en te zorgen voor succes. De ene keer is dat een SEO tip waar ik een artikel over heb geschreven, een andere keer over hoe je met CSS het uiterlijk van je reisblog kunt veranderen.
Ook interviews met andere reisbloggers of met fotografen kun je hier verwachten.

In de afgelopen jaren schreef ik al verschillende soorten artikelen en daar schreef ik ook een artikel over, welke content kun je nu eigenlijk toevoegen aan je reisblog.

Bij content voor een blog denk je vaak aan een artikel. Dat is natuurlijk helemaal waar en dat is de meest belangrijke vorm van content voor een website. Maar als je nadenkt zul je zien dat er veel meer vormen van content zijn die heel veel impact hebben op het succes van je weblog.

In dit artikel wil ik laten zien welke vormen van online content er zijn en op welke manier je hier wat mee kunt zodat je website er beter van wordt. Met andere woorden, zodat er meer mensen naar je website komen en ook daadwerkelijk lezen wat er op je website te vinden is.

Lees het hele artikel: Welke content voor je reisblog

Dit was het weer voor deze week! Heb je vragen, suggesties of tips, laat het me vooral weten.

Vond je dit een leuk artikel? Elke week verstuur ik naar meer dan 400 leden '#spoorleven', speciaal voor de liefhebber van treinen en trams! Ook uitproberen? Meld je hieronder aan!