Over Wandelen Nieuwsbrief #13: LAW paden in Nederland

Gistermorgen had ik een winkelafspraak! In mijn favoriete boekwinkel in Goes mocht in twintig minuten winkelen. Wandelen doe ik heel graag, maar boeken lezen misschien wel nog liever. Voor mij was dit dus echt een cadeautje. En omdat ik graag wil dat de boekwinkel blijft bestaan heb ik ook maar wat fijne boeken gekocht.

Ten eerste een boek van John Grisham, een van mijn favoriete schrijvers en een ander leuk boekje, over reizen in Schotland! Oh en ik kocht een tweetal leuke tijdschriften, Wandelmagazine en Bergen Magazine. Daarover in deze nieuwsbrief meer, want uiteindelijk schrijf ik Over Wandelen en niet over boeken, al vind ik dat wel heel leuk hoor, boeken!

Daarom elke week een boek, want wandelen en lezen dat gaat niet zo goed samen, maar lezen over wandelen dat is de perfecte combinatie!

Alle LAW wandelingen van Nederland

Een Lange Afstands Wandeling, In Nederland hebben we er 23. Het Pieterpad is er een van, maar er zijn er meer. Voorwaarde voor deze wandelingen is dat ze meerdere regio’s van Nederland doorkruisen.

Op reis met Co zette al deze wandelroutes op een rij. Hierdoor heb je een mooi overzicht van alle de LAW’s wat je misschien inspireert om ze allemaal te gaan lopen. Dan ben je natuurlijk wel even zoet, dus wellicht maar eens starten met eentje, waarvoor verderop in deze nieuwsbrief een mooie suggestie!

https://www.opreismetco.nl/nederland/langeafstandswandelingen-in-nederland-law/

Waarom je meer zou moeten wandelen…

Nou ja, niks moet natuurlijk… Misschien heb je het zelf nodig, een aantal redenen op een rij om meer te gaan wandelen. Of.. misschien is het wel handig om deze op een rijtje te hebben om een ander te overtuigen van het nut van wandelen.

Wandelen en afvallen is een mooie combinatie met gezond eten om slank te worden

Wandelen en afvallen is een mooie combinatie met gezond eten om slank te worden

Zo is wandelen goed voor je botten, spieren, spijsvertering, je algemene gezondheid en niet te vergeten je geest. Maar wandelen is ook gewoon leuk en helpt heel goed bij afvallen. Wat er nog meer helpt en waarom lees je in het artikel op Over Wandelen.

http://overwandelen.nl/waarom-je-meer-zou-moeten-wandelen/

Wandelsokken, de 10 beste!

Wandelsokken, voor de één een must, voor de ander niet nodig. Maar ze hebben hun voordeel wel bewezen bij mensen die ze gebruiken. Inmiddels heb ik ze ook, gewoon omdat het zoveel scheelt voor je voeten. Geen naden op vervelende plekken, goed voor je voeten, snel drogend, noem maar op.

Reisroutes, waar je trouwens ook mooie wandelroutes kunt vinden, testte er een aantal en heeft er tien op een rij gezet met daarbij de voor- en nadelen.

https://www.reisroutes.nl/blog/reisinfo/beste-wandelsokken-kopen/

LAW het Pelgrimspad, van Amsterdam naar Aalsmeer

Landloper Jacob, een mooie naam voor een blog. Deze Jacob liep het pelgrimspad in 2013. Je kunt de verhalen lezen op zijn Weebly blog en daar kun je een heel aantal etappes volgen.

Een parttime pelgrimage zoals het staat is een mooie aaneenschakeling van verhalen en mooie foto’s die onderweg gemaakt worden!

https://landloperjacob.weebly.com/1-amsterdam—aalsmeer.html

Instagram Tip van de week

Ik begon mijn verhaal met mijn bezoek aan de boekwinkel waar ik het tijdschrift Wandelmagazine kocht. Dit magazine wat ik natuurlijk al veel langer lees heeft ook een mooi Instagram account waar ze fraaie wandelfoto’s en quotes plaatsen.

Een abonnement nemen op dit tijdschrift is natuurlijk ook een goede keuze!

https://www.instagram.com/wandelmagazine/

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!

 

← Vorig bericht

Volgend bericht →

1 Reactie

  1. Hallo, bedankt voor het interessante artikel. Ik zal de tips nog steeds gebruiken. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *