Puck Unlimited, een webwinkel voor hippe meiden

Webwinkels zijn populair. Er eentje zelf beginnen is ook populair, maar niet altijd even simpel. Bij het starten van een webwinkel is er meer nodig dan een paar producten en wat software. Je moet investeren, vertrouwen opbouwen, kortom een eigen webwinkel is hard werken. Maar het is ook leuk natuurlijk. In een serie interviews vraag ik naar de redenen achter het starten van een webwinkel, en de manier waarop je jezelf onderscheid in een overvolle markt. Vandaag een interview met Martine Glorie van Puck unlimited

Een eigen webshop

puck unlimited websiteWanneer je een eigen product hebt, dan is het tegenwoordig makkelijker dan ooit om dit product te lanceren en in de markt te zetten. Martine Glorie werkte de afgelopen jaren in verschillende functies mee aan het managen, inkopen en ontwikkelen van diverse collecties bij Mexx, Oilily en Vanilia. Ze wilde echter haar eigen merk in markt zetten:
“Ik wilde een hippe meiden collectie lanceren en de snelste manier om mijn collectie de markt op te krijgen was via mijn eigen webshop/website.” zegt Martine.

Webwinkels in overvloed

Natuurlijk is dat niet eenvoudig, want de markt wordt overspoelt door mensen die een webwinkel beginnen. Het lijkt een van de grotere trends van het moment. Martine: “Ik verkoop alleen mijn eigen merk in mijn webwinkel, maar dat is nog niet alles. Ik heb de winkel zo laten bouwen dat ik de consument een handje help bij het maken van keuzes qua combinaties. De meeste combinatie mogelijkheden zijn op een model gefotografeerd. Dit maakt het geheel visueel en dus duidelijk. Verder heb ik de Mix & Match pagina waarbij ik de klant aangeef welke combinatie mogelijkheden er zijn. Dit vinden de grotere hippe meiden ook erg leuk om zelf te doen.”

Magento

Je moet niet alles zelf willen doen. Als je een webwinkel wilt beginnen dan is het raadzaam om het bouwen van de shop uit te besteden aan professionals. “Ik werk met Magento. Mijn site is gebouwd door een extern bedrijf, Xicero
uit Castricum. Zij onderhouden de techniek.”

Je kunt namelijk gewoon niet alles zelf. Magento is bijvoorbeeld een goed ecommerce systeem wat de laatste jaren aan populariteit wint.

magento commerce

Internet gebruiken in alle varianten

Het is voor Martine een uitdaging om zoveel mogelijk bekendheid te genereren met weinig of geen financiƫle middelen. Dat komt de prijs van haar kleding uiteindelijk ten goede.

Martine geeft voorbeelden: “Verdiep je zo snel mogelijk in alle mogelijkheden op internet. Twitter, Hyves, LinkedIn, Facebook. Verwacht in eerste instantie niet te veel. Mensen kennen je niet dus hebben je ook niet zomaar gevonden. Neem hier de tijd voor. Dit is overigens mijn grootste eigen valkuil. Ik wil snel en meer en actie!”

Investeer in je webshop

Aan de andere kant is het onmogelijk om zonder geld een goede webwinkel op te zetten: “Investeer in je webshop. Als deze niet goed functioneert kan je ook geen handel verwachten. Wees creatief en innovatief met het jezelf bekend maken.”

Voor webwinkels is het dus van belang om gevonden te worden op internet. Handige instrumenten zijn dus Twitter, Linkedin, Startpagina’s, maar ook regionale kranten en tijdschriften kunnen bekendheid vergroten. Daarbij maakt Martine gebruik van een standaardfoto zodat bezoekers haar gaan herkennen.

puckunlimited

Handige links

Handige links heeft ze ook:
Webwinkelnieuws – voor het plaatsen van nieuwsberichten over je webwinkel
Flavourites – Een startpagina voor allerhande webwinkels
Crave Amsterdam
Twitter.com/puckunlimited – Haar eigen twitter account

Als je dit een interessant artikel vond…

heb je vast ook interesse in mijn NIEUWSBRIEF!
Iedere week weer een nieuw ARTIKEL!

2 Reacties

Voeg toe →

  1. hi Martine,

    leuk om te lezen dit interview! heel veel succes met alles he

    groetjes Marloes

  2. Veel webwinkels kunnen hier een voorbeeld aan nemen.

    Ton van Houten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *