Reisblogger interview: My Travel Secret

Sigrid is Fulltime reiziger zegt ze zelf, al is ze minstens 4 maanden per jaar gewoon in Nederland. Niettemin heeft ze haar baan opgezegd en leidt ze een vrij leven: “Als wij besluiten om morgen in het vliegtuig naar Bangkok te stappen, dan kan dit gewoon.”

Fulltime reiziger, hoe doe je dat?

Sinds wij jaren geleden voor het eerst buiten Europa op reis gingen, is reizen mijn passie. Vanaf toen was ik altijd bezig met het plannen van onze volgende trip en toen ik nog fulltime werkte probeerde ik mijn vakantiedagen zo efficiënt in te zetten, zodat we zo vaak mogelijk weg konden.

Nadat wij in 2010 voor het eerst voor langere tijd gingen backpacken in Azië, wilde ik meer. Stiekem droomde ik er wel van om fulltime te kunnen reizen, maar met mijn baan als paraveterinair leek er niet meer in te zitten dan gratis te gaan werken bij een vrijwilligersproject.

In 2015 ben ik mijn blog gestart, waar ik na een paar jaar steeds meer geld mee ging verdienen. Ik ben in de loop van jaren steeds minder gaan werken, zodat ik steeds meer tijd in mijn blog kon gaan steken. Begin 2019 hebben mijn vriend en ik uiteindelijk onze (vaste) banen opgezegd om fulltime te gaan reizen en volledig vrij te zijn. Uiteraard hadden we genoeg gespaard om in ieder geval de eerste paar jaar te kunnen overbruggen, maar het doel was om onze reizen volledig te kunnen financieren met de website.

Uiteraard was de Covid19 periode best een uitdaging, maar gelukkig lijkt het ergste nu achter de rug.

We reizen trouwens niet 365 dagen per jaar. We staan nog gewoon in Nederland ingeschreven en dat houdt in dat je minimaal 4 maanden per jaar in Nederland moet zijn. Hier houden we ons braaf aan, want we willen ook nog genoeg tijd doorbrengen met vrienden en familie hier en in de zomerperiode is het helemaal niet zo erg om in Nederland te zijn. Het gaat ons er vooral om dat we vrij zijn en precies kunnen doen waar wij zin in hebben.

Waar komt jouw passie voor reizen vandaan?

Dat begon toen ik 7 was en mijn ouders mijn zusje adopteerden uit Sri Lanka. Ik was enorm gefascineerd door het land waar zij vandaan kwam. Daar is, denk ik, mijn liefde voor Azië ontstaan. Samen met ons gezin bezochten we Sri Lanka een paar jaar later en dat vond ik fantastisch.

Toch duurde het even voordat ik zelf ging reizen. Tot mijn 21e was ik namelijk maar met één ding bezig, paardrijden en had ik helemaal geen tijd om op reis te gaan. Tot ik mijn kruisband scheurde, werkte ik namelijk 60 uur per week op een paardenbedrijf. Hiermee moest ik noodgedwongen stoppen.

Toen ik ging werken op een dierenartspraktijk had ik eindelijk tijd om op vakantie te gaan. Onze eerste verre reis ging naar Maleisisch Borneo, want ik wilde niets liever dan orang-oetans in het wild zien. Vanaf dat moment waren we allebei verkocht aan reizen.

Je hebt al gereisd van Italië tot India, waar wil je absoluut nog eens heen?

Bovenaan mijn bucketlist staat Uganda of Rwanda. Ik wil zo ontzettend graag gorilla’s en chimpansees in het wild zien. Dat lijkt me zo bijzonder. Ik ben altijd gefascineerd geweest door mensapen en orang-oetans spotten in Indonesië en Maleisië is absoluut één van de mooiste dingen die ik ooit heb gedaan.

Verder staat Bolivia ook hoog op mijn lijstje. We zijn deze winter voor het eerst op reis naar Zuid-Amerika geweest en dat smaakt zeker naar meer. Bolivia is volgens mij prachtig en één van de beste plekken om jaguars en poema’s in het wild te zien. Ik ben gek op het spotten van wilde dieren.

Hoe ben je ooit begonnen met bloggen over je reizen?

Om me voor te bereiden op onze reizen las ik zelf altijd heel veel reisblogs en in 2015, tijdens een reis door India, besloot ik om zelf ook een blog te starten. Niet direct om er geld mee te verdienen, want ik had toen geen idee dat dat mogelijk was, maar vooral om mijn tips en verhalen te delen.

Naast mijn blog startte ik ook een Instagram account (@mytravelsecret) en dit account groeide in 2 jaar tijd zo explosief, dat ik ineens aanvragen kreeg voor samenwerkingen met hotels en reisorganisatie. Vanaf dat moment ging er een hele nieuwe (online) wereld voor me open.

De eerste jaren had ik geen idee waar ik mee bezig was. Ik deed letterlijk maar iets. Maar toen ik na een paar jaar eindelijk in begon te zien wat er allemaal mogelijk is met een blog en social media account, ben ik me gaan verdiepen in online marketing en dat werpt nu zijn vruchten af.

Welke ultieme tip zou je 'newbie' reisbloggers willen geven?

Een succesvolle blog starten kost tijd en doorzettingsvermogen. Ik heb ik de loop van jaren zoveel reisblogs zien komen en net zo snel weer zien gaan. Je moet weten dat je niet van de ene op andere dag geld gaat verdienen met een blog en ik denk dat je echt een hele grote passie voor reizen moet hebben om het vol te houden.

Verdiep je in de mogelijkheden van geld verdienen met een blog of social media account en focus op wat bij jou past. Je hoeft echt niet 5 uur per dag op Instagram door te brengen als jij daar doodongelukkig van wordt. Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden.

Nog plannen voor dit jaar?

Ja zeker. We zijn nu net terug van een lange reis door Ecuador en Colombia en een weekje vakantie in Spanje. Begin juni staat er nog een weekje Puglia op de planning, maar voor de rest blijven we nog een paar maanden in Nederland om bij vrienden en familie te zijn. We huren in tussentijd een vakantiehuisje op een bungalowpark.

Zodra het weer wat kouder gaat worden (oktober/november) vertrekken we weer voor een aantal maanden naar het buitenland. De bestemming staat nog niet vast, maar grote kans dat het een bestemming in Azië wordt, want wij zijn gek op Azië en sinds begin 2020 niet meer daar geweest. We reizen graag langzaam en zullen in 3-4 maanden tijd hooguit 2 landen bezoeken.

Op dit moment staan Indonesië (alles ten oosten van Bali) en Thailand bovenaan ons lijstje, maar het kan zomaar dat we toch weer in Zuid-Amerika terecht komen. Ik ben in ieder geval heel benieuwd wat het gaat worden.

mytravelsecret.nl
Instagram: @mytravelsecret

Vond je dit een leuk artikel? Elke week verstuur ik naar meer dan 400 leden '#spoorleven', speciaal voor de liefhebber van treinen en trams! Ook uitproberen? Meld je hieronder aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.