IJsland staat waarschijnlijk op menig bucketlist. Helaas is dit land van ijs en vuur niet gemakkelijk te bereiken. Je kunt er per vliegtuig heen en per boot. Deze opties zijn vervolgens niet heel goedkoop. Logisch dat er dus elk jaar niet massa’s toeristen naar dit eiland toe gaan. Dat is dan juist ook wel weer heel fijn.

Het eiland kan zichzelf blijven en dat doen de IJslanders dan ook. Zichzelf blijven met hun eigen cultuur, eigenschappen en eigenaardigheden.

Binnenzijde dit is IJsland

Binnenzijde – Dit is IJsland

Dat gezegd hebbend is het een zegen dat er veel boeken en verhalen verschijnen over IJsland. De standaard uitgevers van reisboeken hebben een prima aanbod van dit land. Het boekje wat ik afgelopen zaterdag tegenkwam is net weer van een ander soort.

Geschreven door twee oorspronkelijke bewoners van dit toch wel eigenzinnige land, Nína Björk Jónsdóttir en Edda Magnus inspireren met korte teksten over hun land. Ze schrijven over design en eten, over festivals en familieleven, over de toeristische bezienswaardigheden en literatuur.

binnenzijde dit is IJSland over lamsvlees

binnenzijde dit is IJsland over lamsvlees

Het is een heerlijk boek, mede omdat de toon waarop geschreven is erg toegankelijk is, maar vooral vanwege de foto’s en de layout van dit boek. Het is en blijft een overdonderend prachtig land met gletsjers, watervallen en geisers, onherbergzame streken en de bijzondere stad Reykjavik.

achterkant Dit is IJsland - beschrijving boek

achterkant Dit is IJsland – beschrijving boek

Ja IJsland heeft alle ingrediënten voor een bijzondere bucketlist ervaring, waarom niet meteen vertrekken met dit prachtige boek?

Vond je dit een leuk artikel? Elke maand verstuur ik naar meer dan 400 leden 'Reisboeken Nieuws', speciaal voor de liefhebber van de mooiste reisverhalen! Ook uitproberen? Meld je hieronder aan!