Roëll de Ram: Dichterbij vind je meer dan je denkt!

Roëll de Ram heeft inmiddels al een hele serie boeken op haar naam staan en een goed gelezen blog met de mooiste reisverhalen, We Are Travellers.
Onlangs verscheen haar nieuwste boek, Verlief op Europa. Weer zo’n heerlijk boek om door te bladeren in een periode dat we vooral aan Nederland gebonden zijn. Juist daarom is dit boek een aanrader! Tijd om Roëll even wat vragen te stellen!

Waarom ben jij verliefd op Europa?

Europa heeft alles vind ik. Als je hier op reis gaat, dan kom je spectaculaire natuur tegen, de mooiste dorpjes en steden met een enorm rijke geschiedenis, stranden zijn er heerlijk, je kunt prachtige dieren spotten, de onderwaterwereld is bijzonder, het eten is in Europa over het algemeen heerlijk en… je hoeft er niet eens de hele wereld voor over te vliegen!

Dichtbij vind je zoveel moois, je hoeft echt niet uren in het vliegtuig te zitten om iets bijzonders te ervaren. Dichterbij vind je meer dank je denkt.

Hoe ben jij reisblogger geworden?

De site WeAreTravellers begon ik na een wereldreis van 6 maanden en nadat ik verschillende backpackreizen had gemaakt. Ook had ik al heel wat vakanties in Europa gevierd.

De reden dat ik WeAreTravellers.nl begon, kwam enerzijds omdat ik super veel toffe plekken had bezocht waarover ik meer mensen wilde vertellen en anderzijds omdat ik vragen kreeg uit mijn omgeving over hoe we alles hadden aangepakt en wat we hadden gedaan.

Ik besloot mijn antwoorden niet meer via Facebook berichtjes of mails te geven, maar te verzamelen op een site en dat werd WeAreTravellers.nl. Mijn idee was altijd al wel dat ik het tof zou vinden als daarop ook andere reizigers hun verhaal konden doen, dus vandaar ook de ‘We’ in ‘WeAreTravellers’. H

et leek me heel gaaf als het een reisplatform van verschillende Nederlandse en Belgische reizigers zou worden en nu er meerdere bloggers hun verhalen op delen, kan ik denk ik ook wel zeggen dat dat het is geworden.

Je hebt nu een aantal boeken geschreven, hoe bevalt dat?

Onwijs tof! Het is zo bijzonder om je eigen avonturen in een boek terug te zien en ik vind het heel gaaf om er ook een podium van te maken voor andere fotograferende en schrijvende reizigers.

Verliefd op Europa reisboek
Verliefd op Europa reisboek

Zo kun je in mijn nieuwe boeken Verliefd op Europa en Verliefd op Nederland ook nog meer tips en foto’s van andere reizigers terug vinden, nog meer dan in Backpack Bestemmingen.

Een voor de hand liggende vraag hoor, maar wat is jouw must see bestemming?

Blijf ik altijd een lastige vraag vinden, want zoveel is leuk! Nu we zo lang thuis zijn door de lockdown denk ik wel steeds vaker terug aan backpacken in Azië.

In Thailand, Vietnam, Maleisië, Indonesië en Myanmar heb ik zoveel mooie momenten beleeft.

Maar Brazilië, mijn allereerste verre reis, blijft ook altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben.

Ook zal ik altijd gek zijn op Italië, wat een heerlijk land is dat. Maar reizen naar IJsland ga ik ook nooit meer vergeten en de Azoren vond ik bijvoorbeeld ook heel bijzonder.

Je hebt toch wel de ultieme baan gecreëerd. Hoe ervaar je dat zelf?

Haha leuk om te horen dat je dat zo ziet! Nou, vaak besef ik me ook wel dat zo leven best bijzonder is. Ik leef zeker niet het 9-tot-5 leventje wat ik voorheen wel had, voor ik WeAreTravellers begon in 2015.

VerliefdOpEuropa - met donker zand onder
VerliefdOpEuropa – Roell de Ram

Ik vind het nog steeds geweldig dat ik zoveel van de wereld mag zien en heb gezien.

Ook vind ik het nog steeds super tof om veel met reizen bezig te zijn, of dat nou met teksten is of via foto’s en video. De combinatie vind ik ook leuk, van creatief bezig zijn, avonturen beleven, het technische wat bij het onderhouden van een site komt kijken en het onderhouden & creëren van een enthousiaste reiscommunity.

Wat is het volgende plan van jullie?

Oeh goeie, ik ben nooit zo van de lange termijnplannen. Dromen komen vaak een beetje vanzelf aanwaaien.

Waar ik nu wel eens over na denk is het maken van een reisdagboek, zoiets lijkt me tof om een keer te lanceren. Ook ben ik met Chris Konig bezig om mogelijk weer Fotografie Workshops te organiseren vanuit WeAreTravellers, grote kans dat we dit in mei 2021 gaan doen.

Verder heb ik natuurlijk onwijs veel zin om weer eens op reis te gaan! Als ik nu een ticket kon scoren en de wereld weer wat normaler was, dan zou ik wel naar de Filipijnen willen, naar het noorden van Spanje of roadtrippen in Kroatië.

Elke maand stuur ik mijn lezers een update...
Schrijf je hieronder ook in en blijf op de hoogte!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *