Sitecheck 10-daagse – Webcurve.nl

Vandaag, na een dagje pauze, ga ik weer verder met de sitecheck 10-daagse, de vierde dag. Vandaag bekijken we weer een webdesign bureau, webcurve.nl. Over het algemeen wordt deze kritischer bekeken door mij aangezien ze een website voor anderen maken. Dan moet hun eigen website toch ook wel de moeite waard zijn, of eigenlijk, gewoon goed! Ik heb in deze sitecheck gekeken naar code, naar SEO (en geen CEO šŸ™‚ en ik geef wat adviezen van mijn kant, want verbeteringen zijn er altijd wel te bedenken.


Wanneer je jouw eigen site ook wilt laten beoordelen, dan kan dat natuurlijk nog steeds. In deze serie komen er nog 6, maar op een ander moment heb ik er natuurlijk ook weer ruimte voor. Meld je site hier aan: http://localhost:8888/formulier_website_review.php

Als je dit een interessant artikel vond…

heb je vast ook interesse in mijn NIEUWSBRIEF!
Iedere week weer een nieuw ARTIKEL!

10 Reacties

Voeg toe →

 1. Voordat ik aandachtig naar website kijk, gelijk al een paar punten:

  – Zeer hoge header, zelfs op mijn 1080p monitor.
  – Euroclix op de site, WTF!
  – Eenmanszaak met meerdere vaste mensen, right…

 2. Een eenmanszaak kan gewoon personeel hebben hoor, zolang de leiding en de (financiƫle) aansprakelijkheid maar bij ƩƩn persoon ligt. Kijk maar op de website van KvK.

  —————

  Oh, mag ik? http://www.thereisnopagefold.com/ en http://iampaddy.com/lifebelow600/ JUIST!
  De zogenoemde 'vouw' komt uit de print industrie, een omgeslagen krant heeft een vouw. Een website heeft gewoon een scrollbar. Je moet niet alles boven de zogenaamde 'vouw' doen.

  —————

  Vind de website van dit bedrijf wat aan de matige kant, volgensmij heeft de maker namelijk geen idee hoe vervelend het is om zo'n fluid layout te hebben boven de 1280 pixels.

  Het pijltje in de navigatie, lijkt me meer iets van dropdown, waarom staat deze nog steeds bij Portfolio, aangezien dit geen dropdown is? Een aantal keer heen en weer bewegen over de navigatie is ook leuk ^^

  De nodige spelling- en grammaticafouten zijn ook weer te vinden op deze pagina, want 'uw' is nog altijd bezittelijk, en zal dus niet goed zijn in 'WebCurve biedt uw hoogwaardige kwaliteit.'

 3. De vouw komt uit de printindustrie inderdaad, maar feit blijft dat dat gedeelte het meest wordt bekeken. Natuurlijk moet je ook content onder de vouw hebben, maar dat maak je een willekeurige bezoeker niet duidelijk, die kijkt twee seconden en als er niets van de gading bij staat is hij of zij gewoon weer weg, of dat nu door de printindustrie bedacht is of niet…

 4. "Oh, mag ik? http://www.thereisnopagefold.com/ en http://iampaddy.com/lifebelow600/ JUIST!
  De zogenoemde 'vouw' komt uit de print industrie, een omgeslagen krant heeft een vouw. Een website heeft gewoon een scrollbar. Je moet niet alles boven de zogenaamde 'vouw' doen. "

  uuuh… heeft deze site een scrollbar? Vaak niet.
  En daardoor moet ik mijn ogen naar beneden richten. Wat irritanter is.

  De voorbeelden die jij liet zien, hadden een lange scrollbar. Waardoor je zelf de tekst naar boven kan positioneren. Dat kan op webcruve niet.

 5. Daarnaast is het doordat je een hoge header hebt + 100% width op een 1080p scherm gewoon niet lekker lezen.

  In dit geval komt het wel degelijk door de hoge header, dat het niet lekker leest.

 6. Nog even een toevoeging. Die sites die jij hebt gegeven. Denken niet na over de gewone gebruikers.

  Heb vaak onderzoek gedaan, waarbij mensen dachten dat de site ophield onderaan het scherm. Soms past een paragraaf precies in het venster. Zonder te weten dat er nog tekst eronder is.

  Dus, het ligt er puur aan hoe je het ontwerpt.
  heb zelf ook vaak genoeg headings van 600px hoog gebruikt.

  Maar in dit geval is het gewoon fout.

 7. Ik praat dit geval ook niet goed, de header is gewoon te hoog, punt. Maar het is onzin dat mensen niet weten hoe ze moeten scrollen.

 8. oooh, echt niet.
  Ga eens naar een bejaardentehuis. Of mensen die net begonnen zijn met computergebruik.

  Als je een half plaatje ziet of halve tekst. Dan snappen ze dat je moet scrollen.

  maar als het allemaal net op het scherm past. Maar eigenlijk nog een hele paragraaf eronder zit, weten ze dat vaak niet.

  Geloof me. Dit is waar.

 9. Kijk naar de groep die je noemt, is die van zo'n grote dat ie nog relevant is?

  Wat ik ook niet snap is dat jij zegt dat als mensen een half plaatje/paragraaf zien, ze wel weten te scrollen, en anders niet. Wat ik zou denken is, als ze niet gevonden hebben wat ze zoeken, scrollen ze door, als ze dat wel hebben, doel bereikt.

 10. Beste mensen,

  Allereerst de sitemaster, erg leuk en hartelijk bedankt voor je review.
  Eveneens dank aan de reacties van jullie allen.

  Ik wil niet al te veel in gaan op details, wil je meer weten of mijn/onze beweegreden omtrent onze website indeling wil ik gerust dit uitleggen.
  De header is inderdaad aan de grote kant, maar dit wordt (zover wij die feedback hebben ontvangen) als mooi ervaren.
  De spellingsfouten heb/had ik nog niet gezien. Bedankt voor deze opmerking.

  Om feedback te mogen geven op de review vond ik de webmaster vrij transparant en eerlijk. Ik ben niet met alles eens wat er verteld was, maar hoe dan ook, ieder houdt zijn eigen mening. Over vindbaarheid op de termen "webdesigner hattem" klopt het dat ik niet bovenaan sta. Ik heb mij daar ook niet op toegespitst maar dat even terzijde.

  Al met al, nogmaals hartelijk bedankt. Indien er nog meer opmerkingen/feedback op is, laat het mij gerust weten.

  Namens WebCurve, hartelijk bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *