Sitecheck Erik Gaal Webdesign

Een nieuwe sitecheck in deze zomerse omstandigheden. Erik Gaal noemt zichzelf webdesigner en dan is het altijd interessant om de website eens nader te bekijken. De website ziet er degelijk en verzorgd uit. Ik hou van deze kleur blauw, maar mis wel wat extra sprankeling. Bijvoorbeeld een logo mis ik. Ook komen er wat teksten voor die nog niet af zijn of nog wat extra nakijkwerk kunnen gebruiken.

In de video kijk ik (natuurlijk) ook in de broncode. Wanneer je webdesigner bent is het altijd handig je met name te richten op ondernemers en anderen in je eigen regio. Het is slim om deze regio ook in je broncode goed naar voren te laten komen. Bijvoorbeeld door het noemen van de woonplaats in de description metatag.

Jullie als vaste bezoekers komen vast ook nog wat tegen dus laat weten wat jij er van vindt.

Liever mobiel? Kijk dan hier!

8 gedachten over “Sitecheck Erik Gaal Webdesign

 1. Erik Gaal schreef:

  Bedankt Bjorn, ik ga zeker wat doen met de tips die je me hebt gegeven. Ik ben nu bezig met een wat speelser logo, en ik over de voorpagina wat je zei dat het eerste stukje tekst tegen de blik uit de portfolio ligt. Dat heb ik niet en ik gebruik ook Chrome. Wel op Win7 en ook geen andere browsers hadden dit probleem.

 2. Tiemmon schreef:

  Wat mij al opvalt is dat er eigenlijk maar 1 kleur word gebruikt: dat is het lichte blauw. Het is veel te standaard, wat wil je hier nou mee? Met alle respect, maar als je net HTML en CSS kan, kan je dit ook al in elkaar zetten, maar dan ben je nog lang geen Webdesigner.

  (ik neem deze term 'Webdesigner' alleen voor echte profecionele, creatieve, met weinig tevreden en met wilskracht in zich.)

  Dus wees creatief! Want hier kom je er niet mee.

  Ik weet ik ben misschien veel te hard, maar dat is nodig echt waar! Dit moet je als hobby doen maar niet als een echt bedrijf!

 3. Waldio schreef:

  Je 'logo' linkt naar #. Dit kan je beter naar je homepagina linken of helemaal niet.

  Een blauw, witte site. Ik hou daar wel van. Alleen dan krijg je opeens rode tekst en groene vinkjes te zien? Dat vind ik echt niet passen bij je design.

  Verder zijn je input text en button niet te onderscheiden. Dit maakt het een beetje onoverzichtelijk.

  De contact pagina is zeer leeg. En als je het zo laat zou ik de form centeren.

  In je code zie ik dit:
  </div><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
  Waarom zo veel <br />? Dat kan je makkelijk met padding en margin doen.

  In je footer staat een link, maar die vond ik alleen toen ik in de code ging kijken. Want het heeft geen verschil met de tekst kleur.

 4. Jord schreef:

  Ik ben het niet met Tiemmon eens, soms moet je een site simpel houden, kijk naar html-site.nl, simpel maar goed.

  Als je er te veel kleuren plaatjes enzo doorheen gooit, wordt het onoverzichtelijk.

 5. Maarten schreef:

  Ik denk dat je als webdesigner graag in elke browser er goed uit ziet. In IE7 heb je nog wat werk aan de winkel.

  Persoonlijk zou ik je valid knopjes niet in de header neer zetten. Maar misschien heb je dat juist bewust gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *