Sitecheck good-spirit.nl

De website good-spirit.nl is de volgende in de rij van websites die ik aan een sitecheck heb onderworpen. Ditmaal een website die gemaakt is door een professioneel bureau.

Op het eerste gezicht ziet de website er goed uit en sluit het ‘gevoel’ van de website goed aan bij het aanbod. Het gaat hier namelijk om een bureau voor relatietherapie.

Opvallen

Er zijn enkele zaken die ik zelf zou aanpassen. Zo zou ik alinea’s wat korter en krachtiger maken, quotes en belangrijke delen van de site, zoals de nieuwsbrief wat meer laten opvallen.

Favicon

Wellicht zou er een eenvoudige weblog aan de site kunnen worden toegevoegd en natuurlijk zou er een andere favicon moeten komen. Volgens mij is de huidige favicon gebruikt voor het CMS (content management systeem) waar deze site gebruik van maakt.

In de video komen deze en nog een aantal zaken naar voren. In ieder geval heb ik getracht een eerlijke sitecheck te geven met opbouwende punten van kritiek. Kijk maar en laat weten wat je zelf van deze site vindt.

Als je dit een interessant artikel vond…

heb je vast ook interesse in mijn NIEUWSBRIEF!
Iedere week weer een nieuw ARTIKEL!

6 Reacties

Voeg toe →

 1. Die menu’s zijn idd. niet goed, ik dacht eerst dat het om 2 menu’s ging. Het is duidelijk dat de site niet ontworpen is voor zoveel tekst. Als oplossing kunnen ze de line-height, die in de body zit, verwijderen. Dan zit de tekst dichter bij elkaar waardoor je het niet als 2 woorden zal zien.

 2. Wat heeft een directeur (CEO) met de broncode te maken?

  Oh, en heeft de aswolk jouw vliegtuig ook aan de grond gehouden vandaag? Hoor hem niet meer ^^ (goed gedaan)

  Het menu is wat onlogisch, je hebt gelijk dat het lijkt dat sommige items niet echt ‘bij elkaar horeb’.

  En een aantal dingen, zoals de quotes en de nieuwsbrief, mogen inderdaad wat prominenter op de pagina.

  Nog steeds verliefd op het woord ‘expertise’?

 3. Beste allen,

  Enkele dagen geleden kregen wij een telefoontje dat er op een website over één van onze klanten gesproken werd.

  Allereerst een leuk initiatief! Aan kritiek heeft namelijk iedereen wat!

  Graag willen wij nog wel even reageren op een aantal zaken die volgens jullie minder goed waren:

  Ten eerste het probleem wat betreft de link opbouw: Ons eigen ontwikkelde CMS is er compleet op gericht alles beheerbaar te maken voor de klant. Daarom is er in ons CMS een module die het mogelijk maakt de eigen links te beheren en dus zo vorm te geven zoals de klant dit zelf wil. Is een klant hier nalatig in dan zal het CMS zelf een link genereren. Het is dus niet nalatigheid van Best4u.nl maar de visie die we hebben met ons CMS, namelijk alles moet door de gebruiker te veranderen zijn.

  Dit geldt ten tweede dus ook voor de niet ingevulde meta-tags. Overigens voor diegene die dit nog niet wisten zal ik iets verklappen, dit is inmiddels van minder belang voor de positionering in Google en is er meer op gericht een potentiële bezoeker naar je website te leiden. Een pure marketingtekst dus…

  Hoop jullie hiermee een goede aanvulling te hebben gegeven.

  Met vriendelijke groet,
  Het zoekmachine marketing team.
  Best4u Media B.V.

 4. Ik vind het aanmelden voor de nieuwsbrief een beetje vaag. Er staan iets van 2 witregels tussen de tekst “Inschrijven voor:” en “Nieuwsbrief”

 5. @Best4u Media

  De meta tags zijn niet meer zo belangrijk dat klopt, behalve ‘description’ en ‘keywords’. Die nog wel.

 6. @Sebastiaan Franken
  Ik dacht dat keywords niks meer uitmaakte (bij google) en dat de description alleen nog gold als tekst bij de zoekresultaten.

  M.v.g. Jeroen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *